Talpon a legjobbak, Nemzeti Díj és Batthyány-Hunyady Díj a vasárnapi galoppon!

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show harmadik napján, május 5-én, vasárnap a telivéreké lesz a főszerep, akik tíz izgalmas versenyben csapnak össze. A háromévesek számára elkezdődnek a nagy klasszikusok, a Hármas Korona első ágának számító Nemzeti Díjjal, míg az idősebb korosztály krémje a Batthyány-Hunyady Díjban találkozik. A póni championátussal indul a délután, de az ugró lovak is színre lépnek az idei első gátversenyben.

A délután talán leginkább várt versenye a mérföldes Nemzeti Díj, amely szinte mén mezőnyt fog felvonultatni. Az egyetlen kanca Dark Blue Sky (ifj. Kozma István), aki kétévesen évjárata egyik legjobbja volt és joggal számíthatnak rá ismét a fogadók. Nem lesz azonban könnyű dolga, hiszen ott lesz az első feladatát sétálva megoldó angol import, Short Circuit (Kun Ferenc), aki talán még annál is többet tudhat. Szintén érdekes párharcot ígér a Gróf Erdődy Rudolf Emlékverseny után újra egymásnak feszülő Mágnás Öcsi (Alberto Sanna) és az új tulajdonosokhoz kerülő Géza (Stanislav Georgiev) közötti újabb csörte. A hosszabb táv talán utóbbinak kedvez, ugyanakkor lesz egy debütáns is, aki most fog bemutatkozni a Kincsem Parkban. Exact (Djordje Perovic) a HJ Racing Team nagy reménysége, eredményesen szerepelt Franciaországban, majd Pozsonyban is győzött, amely alapján már elsőre remek esélyt képvisel.

A rutinosabb klasszisok a Batthyány-Hunyady Díjban állnak starthoz, ahol visszatér a tavalyi Derby-nyerő Amore Boy (Stanislav Georgiev), és bemutatkozik az év elején Chantillyban is nyerő, roppant ígéretes import, St Pantaleon (Kelemen Zénó). Mellettük itt lesz a Káposztásmegyeri Díjat könnyedén behúzó Luis Fernando (Alberto Sanna), aki itthon már mesterhármasnál tart és a látott stílusa alapján, akár az idei duplája is meglehet. Rémkirály (ifj. Kozma István) is folyamatosan döntős, egyáltalán nem lenne meglepetés, ha valamelyik nagy riválisát leszorítaná a dobogóról.

A 2200 méteres Bábolnai Díj is komoly presztízscsatát ígér, pályára lép az elmúlt „Év Lova”, az immár új istálló színeiben érkező Agreement (Stanislav Georgiev). Kihívója a távot kedvelő és visszavágásra hajtó Major Factor (Alberto Sanna), valamint a februárban olasz versennyel kezdő cseh vendég, Whirl Wind Girl (Martin Srnec). Nem szabad azonban megfeledkezni a stabilan teljesítő és topját lassan utolérő Di Domenica Sweety-ről (Shulchl Terachi) és az ezúttal új kézben próbálkozó Real Hope-ról (ifj. Kozma István) sem.

A Kőbányai Díj-Csekonics József Emlékversenyben 1200 méteren a sprinterek vívhatnak meg, köztük a tavaly is kiemelkedő szezont produkáló, liga- győztes Vain Hope (Stanislav Georgiev), az egyenletesen teljesítő és a Káposztásmegyeri Díjban is jól mozgó Surprise of Easter (ifj. Kozma István), illetve a könnyed győzelem után top kategóriába visszatérő Muskateer Three (Shulchl Terachi).

Kétezer méterre futják a Huszár Korinna Emlékverseny Hendikepet, nyolc indulóval. Gizelle (Martin Srnec)  két második helye után szeretne aranyat, míg az egy osztállyal feljebb helyre élő Romanova (Ördög Alen) is győzelmi esélyekkel indul. Poker Lover (Suták Csenge) a megbízhatóság mintaképe, kihagyhatatlan a játékból, de a másodjára nagyot javuló Lakhan (ifj. Kozma István) is figyelmet érdemel.

A Németh Ferenc Emlékkupában is megkezdődik a fiatal lovasok sorozata, népes mezőny jött össze az első futamra. Passzió (Ribárszki Sára) ugyan még most kezdi a szezont, de októberi formája és címvédő lovasa mindenképpen mellette szól. Soul of Phoenix (Fülöp Zita) papíron remekül áll, de Guineas (Török Anna) is két korrekt futással nyitott. Aduász (Csörgő Lilien) is biztosan ért haza, talán maradt még benne annyi, hogy itt is felérjen a frontba.

1400 méterre futják a Pettkó-Szandtner Tibor Emlékverseny Hendikepet, melyből az ősszel két nagydíjban is mutatkozó Wukk (Ördög Alen) tűnik ki. Turn (ifj. Kozma István) is remekül kezdett és második versenyét már abszolválta, további javulással duplázhat. Easy Sea (Djordje Perovic) nem volt messze hasonló társaságban, erős lovasával még jöhet előre.

Érdekesnek ígérkezik a Papp Sándor Emlékverseny 2000 méteren, amelyet ezúttal megosztva, két részben futnak a telivérek. Az első felvonásban heten lépnek pályára, melyben a látványos sikerrel kezdő Nabilov (Kun Ferenc) duplázhat, valamint a Hazafi Díjban szoros negyedik Vampa di Bocca és a régóta esedékes Flying Aquangel (Alberto Sanna) érhet küzdelembe.
A második részben pedig az elsőre feltűnően jól mozgó Lady Lilibetrage (Mocsinka Vivien), a dobogós kezdés után aranyra ácsingózó Hungarikum (ifj. Kozma István) és a Pozsonyban ugyan gyengébben visszatérő, de kvalitásai alapján újra villanásra képes Hermion (Kelemen Zénó) említhető.

A nap elején rendezzük az idei első megmérettetést az ugró szakágnak, a 3200 méteres Ceglédberceli Gátversennyel. Itt a nagy visszatérő, a mezőnyből korábbi síktudása alapján kiemelkedő Avoiding Water (Kolumbán Örs) és az idei első hendikepjét nyerő Subacio (Homoki Norbert) viadalára számítunk.

A nap elején egyébként négy futamban láthatjuk a Magyar Póni Championátus résztvevőit is, a galoppversenyeket pedig 2.300.000 Ft teszi még izgalmasabbá!

A teljes program az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_05_05_galopp.pdf

A guruló gasztronómia királyai és hazánk klasszis telivérjei garantálják a jó szórakozást! Találkozzunk a Food Truck Shown a Kincsem Parkban!

Kezdés, 14 órakor!

SHARE THIS