/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Magyarok külföldön / 0 comments

Tisztes helytállás Bécsben

A szombati Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show izgalmai mellett a “sógoroknál” is volt ügetőverseny, nem is akármilyen, ugyanis, a Wiener Trabrenn-Verein 150. évfordulóját ünnepelték május 4-i versenynapon, ahol két kiváló magyar idomításban lévő klasszisnak, Cardenas Baba-nak és Unno del Duomo-nak is szurkolhattunk a nap legrangosabb futamában, a Preis der Stadt Wien-ben.

15:40-kor startolt el az 1600 méteres futam mezőnye, amelyben Cardenas Baba kedvezőbb startszámáról jobb pozíciót is tudott teremteni magának, mint Unno del Duomo a 8-as starthelyről. Az első egyenesre érve már Oscarello (Christoph Fischer) volt az élen hihetetlen tempóban vezetve a résztvevőket. A második kanyarra érve, azonban a Roman Jerovsek által hajtott hatéves kanca, sajnos kiszorult a külső ívre, így kissé fáradtan érkezett már a cél egyenesre. Nem úgy, mint a 11 éves “csodaló”, Unno del Duomo, aki korát meghazudtolva küzdötte le ellenfeleit és végül az 540 eurót jelentő 5. helyen ért célba Milan Zan-nal. A két Magyarországról érkezett ügető közül a Simon’s istálló fenoménja 1.12,5-es időt, míg a Goran istálló hatéves kancája 1.13,1-es idő eredményt produkált.

A 15.000 euró összdíjazású versenyt végül Michael Nimczyk hajtásában a Fast Photo apaságú, nyolcéves Purple Rain (Escape) tudta megnyerni 1.11,7-es időben, amely 1600 méteren pályarekordot is jelentett egyben. Másodikként a futam szintén korelnöke, a 11 éves Julino Mo (Linato Mo – Joy of Mo) ért célba Mario Zanderigo-val 1.12,3-ban, ezzel 3800 eurót keresve, míg a dobogó alsó fokára a tavalyi Badener Meile nyerője, Oscarello (Oscar the Mo – Elle Boko) állhatott fel Christoph Fischerrel a sulkyjában.

A verseny videója és részletes eredménye ide kattintva érhető el.

 

SHARE THIS