/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Géza nyerte a Nemzeti Díjat

 

Fantasztikus versenynappal zárult május 5-én, vasárnap a Kincsem+ – Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show. Remek idő, jó mezőnyök és izgalmas futamok várták a szépszámú közönséget. A versenynap legfontosabb versenyét, a Nemzeti Díjat a néhány hete új tulajdonba került Géza (Stanislav Georgiev) nyerte nagy finissel.

A nyerő tulajdonosa Rutkai József és Turbucz Sándor futtatópáros, utóbbi nem először kóstol bele a galopp világába. A papírforma eredményt a szenttamási Frankel ivadék,  Short Circuit és az Erdődy-nyerő Mágnás Öcsi jó futása tette teljessé.

 

 

Fantasztikus napot zárt Molnár Gyöngyi és a lovait lovagló olasz világsztár, a nálunk is jól ismert Alberto Sanna. Előbb Galileo ötéves fiával, Major Factorral varázsolt, és verte meg a pálya legjobb lovát Agreement-et a 2200 méteres Bábolnai Díjban, tette mindezt új, 2:12,7-es pályarekordban.

Fél órával később, a 182. Batthyány – Hunyady Díjban nyert a tréner és a lovas, ekkor a szürke Luis Fernando volt ellenállhatatlan, neki a tavalyi Magyar Derby hősét, Amore Boy-t kellett legyűrnie. A tréner-lovas párosnak a harmadik sikere a 2000 méteres Papp Sándor Emlékverseny I. részében érkezett, itt az ország egyik legsikeresebb és legnépszerűbb vállalkozójának, Balogh Leventének a lova, Flying Aquangel győzött, pályafutása során előszőr. Ez siker azt is jelentette, hogy a  „Cápa” most nyert előszőr a Kincsem Parkban. A hasonló feltételű verseny második részében Lady Lilibetrage volt a legjobb, második feladatát már megoldotta.

 

A gátversenyben Subacio komoly erényeket csillogtatva győzött, míg a nap legfontosabb rövidtávú versenyében, az ország legjobb sprintere Vain Hope nyert.

Az érzelemdús Huszár Korinna Emlékversenyben Lakhan oktatta a mezőnyt nem várt nagy fölénnyél, míg anyák napján Jeles Anna adott szép ajándékot édesanyjának, miután megnyerte a család lovával, Flower of Paradise-zal a Németh Ferenc Emlékkupa első idei felvonását.

 

 

SHARE THIS