Új asszisztens mellé jött az első siker – Flying AquAngel kezdi meghozni a befektetést

Balogh Levente, napjaink egyik legismertebb üzletembere, többek között a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. tulajdonosa és elnöke, az RTL-en futó befektetési showműsor egyik „cápája”. A közelmúltban ért véget saját műsorának második évada, ahol vadonatúj elnöki asszisztensre talált, de nem csak ennek örülhetett mostanában, hanem Flying AquAngel első győzelmének.

Levente gyerek kora óta a lovak szerelmese, lótulajdonos és maga is remek lovas. A 100. Magyar Derby atmoszférája korábban akkora hatással volt rá, hogy galopp világába is bátran belevágott. Az üzleti életben gyakran kell kockázatos befektetéseket vállalni, vagy sokáig kell annak megtérülésére várni. Talán sokakat meglepett, amikor 2022-ben 45 000 euróért (kb. 18 millió forint) vásárolt egy szürke mént a GOFFS Orby árverésén. A yearlinget Flying AquAngel névre keresztelték, amit a Szentkirályi Ásványvíz alapú kozmetikai termékcsalád, a Vízangyal után kapott.

Molnár Gyöngyi idomításában nagy reményekkel készült a Mastercraftsman ivadék, bemutatkozására pedig tavaly szeptember 17-ig kellett várni, amikor a Kezdő Lovak Versenyében harmadik lett a most Nemzeti Díjat nyerő Géza és Romarris mögött. A kétévesek kiemelt versenyében, a Szent László Díjban lovast váltott, Jaroslav Línek helyett Jan Havlík ülte, és bár Gézának vissza tudott vágni, így is csak negyedik lett, három hosszal lemaradva a nyerő Dark Blue Sky-tól. Línek ugyan visszakerült a nyeregbe, de idei szezonkezdete sem a tervek szerint alakult, hiszen hét hosszal kikapott Mágnás Öcsitől, ráadásul Géza is újból megelőzte, így lett végül ismét a negyedik. A bűvös négyesek pedig a negyedik versenyben hozták meg az áttörést, hiszen a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show hétvégéjén, a Papp Sándor Emlékversenyben veszítette el nyeretlenségét, Nabilov és Melarris előtt. Jobb később, mint soha, talán ez új lendületet hozhat, és legfőképpen a befektetés megtérülését. Mert ugye nem minden megy elsőre, de ha egy üzlet egyszer beindul…és ezt Levente tudja a legjobban.

A győzelemnek nagy letéteményese volt az olasz zseni, Alberto Sanna, aki a tavalyi Kincsem Díj után tűnt fel újra a Kincsem Parkban. Molnár Gyönyitől tökéletes húzás volt a klasszis zsokét ide csábítani, hiszen mindhárom lovát haza vezette. Flying AquAngel mellett Major Factor-t a Bábolnai Díjban, míg Luis Fernando-t a Batthyány-Hunyady Díjban segítette a dobogó tetejére. Minden azért neki sem jöhetett össze, a Nemzeti Díjban „csak” harmadik lett Mágnás Öcsi nyergében. Most vasárnap egyébként megint láthatjuk öt versenyben lovagolni, kérdés, vajon tudja-e folytatni ezt a pazar szériát?

SHARE THIS