/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek, Uncategorized @hu / 0 comments

Guilin hozta a kötelezőt

 

A Székkutasi Díjban győzelemmel tért vissza a tavalyi Kincsem Díj negyedik helyezettje, Guilin. Az ötévesnek jó volt a beállítása a vasárnapi főfutamban, melyet könnyedén ki is használt, így nagyon sikeresen indította ezt a szezont. A két helyezés Rémkirálynak és Tulsa-nak jutott, Sambo végül nem állt starthoz.

 

A tízfutamos program sok izgalmat és rengeteg szoros befutót tartogatott. A nyitóversenyben Dancing Storm szerezte meg esedékes sikerét, ezüstérmeit követően simán verte ellenfeleit. Favoritként állt starthoz Passion of my Love a Derekegyházi Hendikepben, melynek befutójában az idén először futó Power of Wind rohamát védte ki. Sokat javult Chardonney, a remek küllemű hároméves meglepte a mezőnyt a délután 1300 méteres nyeretlen futamában. Hosszabb távon hasonlóan produkált Wakuda, szép küzdelmet követően verte Souda Bay-t.

 

A verseny másik részében Clearwater Beach hatalmas csata után aratott megérdemelt győzelmet, ezzel Gönczi Rebeka is behúzta első idei versenyét. Látványos stílusban duplázott Aurora Musica az Eleki Hendikep második részében, a hároméves kanca akár a legjobbak közé is felérhet a közeljövőben.

 

A versenynap egyik leglátványosabb finisét hozta az Amatőrverseny Hendikep, melynek végén Seelöwe és Török Anna örülhetett. Cunami brillírozott az 1000 méteres Karaszek Sándor Emlékversenyben, a tartalmas délutánt pedig az „első hendikepesek” csatája és Udvarhölgy győzelme zárta.

 

 

Folytatás két hét múlva, vasárnap!

 

SHARE THIS