/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Egy tizeden múlt minden

A pünkösdi hosszú hétvége szombati versenynapján a Kincsem Parkban az ügetők játszották a főszerepet. A kétfutásos pontversenyben, a hagyományos dr. Vecseklőy József Emlékversenyben csupán egy tized döntött két futás után a nagydíjról és a három millió forintos összdíjról. Az izgalmas versenyben a címvédő Bonaparte Boss és Catania R kiemelkedett. Előbbi megnyerte az első részt 14,3-as idővel, majd a második futamban Catania R. volt a jobb és versenyrekorddal győzött 13,9-es kilométer átlagot ügetve. Ugyan ezt az időeredményt érte el Bonaparte Boss is másodjára, így minimális különbséggel egy tizedes jobb összidővel győzött Veljko Mazsittyal. A népszerű „Veki” remek napot zárt mert a nap első futaméban is győzött, ekkor BB anyai testvére, Elizabeth Boss volt a társa. 


A születésnapos Vicen Pál a második nap után örülhetett, tanári módon hozta lovát, Firefly Shadowt a második futamban és szép küzdelem után verte riválisait.

A Vital RG Díjban Erzsébet királynő és Kolozsi Sándor volt a legjobb, míg az ötödikben a Magyar Ügetőderbyre készülő Éjjeli Hölgy és Fazekas volt a legjobb 17,2-es remek idővel.
A pálya legmegbízhatóbb kancája, Anybody most is kitett magáért, most „csak” 15,7-es idő kellett a fölényes győzelméhez az erős mezőnyben. A Zsenerőz Díj megnyerésével idén már több, mint 1,5 millió forintot nyert.


A nap amatőrversenyében, a nagy önbizalommal versenyző Takács Eszter Cseperke most is nyert, ezúttal Ultimate Force volt a társa.

A versenynap záró futamában a magára találó Creatine végig vezetve győzött Hajnal Tiborral.


Folytatás jövő szombaton!

SHARE THIS