/ by /   Uncategorized @hu / 0 comments

Kincsem már bélyegen is

Folytatódott a Kincsem150 emlékév sorozat. A verhetetlen csodakanca születésének 150. évfordulójának alkalmából a Magyar Posta emlékbélyeget adott ki, melynek hivatalos bemutatója a Kincsem Parkban volt.

Küldetésük, hogy a bélyegen keresztül értéket képviseljenek és közvetítsenek, emlékeztetve mindenkit hazánk büszkeségeire és nemzeti értékeire.

Az alkalmi ünnepi bélyeget Hegmanné Nemes Sára a Magyar Posta igazgatóságának alelnöke és Szotyori Nagy Ádám a Kincsem Park ügyvezető igazgatója mutatta be ünnepélyes kertek között.

Kincsem, a magyar lótenyésztés és lósport büszkesége, nemzeti kincs, amely a magyar szív és lélek erejét és kitartását testesítette és testesíti meg. Kincsem nem csupán egy ló, hanem egy jelkép. Egy jelkép a kiválóságról, kitartásról és elszántságról, amelyre minden magyar ember büszkén tekinthet. A Kincsem-bélyeg ennek a világhírű jelképnek a megőrzéséhez kíván hozzájárulni, emlékeztetve bennünket arra, hogy igenis vannak olyan értékeink, amelyekre büszkék lehetünk, és amelyeket tovább kell örökítenünk a jövő generációi számára.

Foto: Imagine

SHARE THIS