A front árnyékában külföldi indulóink

A pünkösdi hétvége folyamán, május 18-án, szombaton délután két magyar érdekeltség is pályára lépett külföldön, akik sajnos egyaránt lemaradtak a végső küzdelemről, de így is a fronthoz közel végeztek.

Elsőként, 12:15-kor Mr. Jury Twister próbálkozott Münchenben a bajor amatőr championátus futamában. A 2000 méterre kiírt és 5000 euróval dotált, negyed kategóriás versenyben Laura Karnoll ülte Maronka Gábor idomítottját, 61 kilóval. A szürke herélt végig a mezőny második felében haladt és végül momentum nélkül, hatodik lett, ezzel lecsúszva a pénzdíjas helyekről.

Régi Csibész nagyobb reményekkel érkezett Pozsonyba, lévén, hogy április végén nyerte az ezt megelőző szlovák versenyét. Csontos Pál idomítottja ezúttal 15:12-kor, a harmad kategóriás Cena Legionaraban állt starthoz, kilenc ellenféllel szemben. A 2000 méteres, 3000 euróval összdíjazott futamban a pej mén végig a középmezőnyben helyezkedett, és bár lovasa, Stanislav Georgiev próbált még rátenni a hajrában, nem tudott vele előrébb zárkózni, így a pénzdíjas ötödik hellyel kellett megelégedniük.

 Egyszer fent, egyszer lent, talán a folytatásban ismét eredményesebben szerepelnek majd!

SHARE THIS