/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Szenttamási nap a galoppon – kezdés 14 órakor!

A Szenttamási ménes előtt tisztelegve és egykori klasszisaikra emlékezve rendezzük vasárnap a galopp versenyeket, összesen kilencet.

A napi főverseny értelemszerűen a Szenttamási Díj lesz, ahol 1400 méteren a sprinterek mérkőzhetnek meg. A kis mezőny ellenére is nagy küzdelemre lehet számítani, hiszen visszatérésre készül a tavaly két versenyt is nyerő Royal Force (Shuichi Terachi), aki papíron jól áll ebben a társaságban és már elsőre beköszönhet. El Darooj (Jaroslav Línek) most valamivel könnyebb feladatot kapott a Batthyány-Hunyady Díj után, de a korábbi stabil kanca, a Nemezti Díj negyedik helye után javítani igyekvő Dark Blue Sky is elronthatja riválisa szezonkezdetét.

A Szenttamási Tej Hendikepben rövidül a táv, 1100 méterre bizonyíthatják sebességüket a leggyorsabbak, köztük az eddig eredményes tavaszt produkáló No Argument (Sándor Péter). A győzelem legfőbb várományosa mellett több komoly kihívó akad, így a győzelem után még előrébb jövő Aduász (Csörgő Lilien), a haloványan kezdő, de másodjára már erős kézben dobogóra ácsingózó Passzió (Kelemen Zénó), de a legutóbb messzire látszó Magenta (Gönczi Rebeka) sem leírható, hiszen ebben a kategóriában „kicserélt” lóként szerepelhet.

Az éves versenykiírás legrövidebb távú megmérettetése lesz a 900 méteres Tour To Paris Díj, nyolc bátor telivér főszereplésével. Az elnyűhetetlen sprinterkirály, a tavalyi liga győztes klasszis, Vain Hope (Jaroslav Línek) továbbra is megállíthatatlannak tűnik, most új lovassal is behúzhatja zsinórban az ötödiket. Legfőbb kihívói cseh tréningből érkeznek, a magas ír és angol formákkal rendelkező Son Of Corballis (Martin Srnec) és az ismerősként visszatérő Drish Venture (Radek Koplik), aki a tavalyi Overdose Díj miatt vághat vissza. Nem szabad kihagyni azonban Surprise of Eastert (ifj. Kozma István) sem, aki talán egy hajszállal jobban áll most múltkori legyőzőjéhez képest és revansot vehet.

A nap legnagyobb mezőnyét az Aréna Hendikep szólítja starthoz, 1600 méteren tizenkét indulóval. A sokesélyesnek tűnő csatában a győzelemmel kezdő Turn (ifj. Kozma István) hendikepben is beköszönhet, ahogyan a tavaly korai kezdő és idei első két versenyében egyaránt jól futó Easy Sea (Shuichi Terachi) is aranyesélyes. Aprópénz (Suták Csenge) nyerés után is közel végzett, újra dobogóra állhat, ugyanakkor a márciusban helyezést szerző Expect No Mercy (Radek Koplik) és a győzelem után hendikepbe visszakerülő Finiston (Kolumbán Örs) is újra az élre törhet.

A délután zárása a Turbó Hendikep lesz 1400 méteren, egy nyíltnak ígérkező futammal. Soul of Phoenix (Kelemen Zénó) ismét erősebb lovast kapott, akivel hozhatja jobb számát, de a sokat javuló Farris (Jaroslav Línek) is komoly aspiránsnak tűnik. Middleofthenight (Koricsánszky Virág) első hendikepjében szoros hatodik lett, egy osztállyal lejjebb már jóval előrébb végezhet, ahogyan a haloványan kezdő Nadály (Sándor Péter) is korábbi önmagát idézheti, év végén például kettőt is nyert.

A nyeretleneknek ezúttal igazi dömping lesz, négy felvonásban lépnek pályára 1400 és 1800 méteren. A fogadók számára 854.200 Ft jackpot és Ötösbefutó teszi még izgalmasabbá a játékot!

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_05_26_galopp.pdf

Május utolsó galopp vasárnapja is nagyot fog szólni, kezdés 14 órakor!

SHARE THIS