A Milleniumi Díj elé

Szokás szerint, ahogyan az a nagymúltú Milleniumi Díj esetében mindig érvényesül, most is remek telivérek összecsapása várható június 1-jén, a rendhagyó időpontú, azaz szombati versenynapon. Nézzük, kik is vannak nevezve a versenyre!

Talán érdemes Molnár Gyöngyi szürkéjével, Luis Fernando nevével kezdeni előzetes szemlénket. Ő nyerte ugyanis a Batthyány-Hunyady Díjat 1600 méteren, könnyedén, 5/4 hosszal, 74 ½-es formát mutatva, Alberto Sannával, előtte pedig mintegy „bemelegítésül” a Káposztásmegyeri Díjat (1400 m.) is behúzta. A ló a Kincsem Parkban még veretlen, és az is elképzelhető, hogy az 1800 méter még kedvezőbb lesz az ötéves számára.

Csontos Pál tréningjéből hárman vannak a listán, és közülük talán Amore Boy kívánkozik az élre. Idén egyszer futott, a Batthyány-Hunyady Díjban, ahol éppen a fentebb említett Luis Fernando verte meg. Formája akkor 75 volt, viszont neki éppen az 1800-2000 méter a legmegfelelőbb. Igazi csemegének tűnik Eggi’s Choice futása, hiszen ő a verseny címvédője, ellene szól viszont, hogy idén még nem futott. Tavaly ebben a versenyben Georgievvel 75 ½-es formát mutatott. A Csontos – Georgiev tandemnek a harmadik nevezett lova St. Pantaleon, aki Pesten még nem futott. Joggal lehetünk kíváncsiak rá, hiszen francia versenytereken idei két futását két győzelemmel fejezte be. Volt már nevezve nálunk is a Batthyány-Hunyadyra, de akkor állatorvosi javaslatra nem indult.

Kovács Sándortól most csak egy ló, Light Blue Sky van nevezve. A hatéves, kemény kanca a Káposztásmegyeriben 5., a Batthyány-Hunydyban 4. lett, idei legjobbja 68 ½. Az 1800 méter nem tűnik ideálisnak a számára, ugyanakkor ne feledjük, hogy fiatalabb korában nyert pl. Széchenyi Emlékversenyt 2000 méterre is, vagyis indulása esetén pénzes helyezésben joggal bízhat azért.

Different Illusion Maronka Gábor tréningjéből futhat. A klasszis idei első versenyét nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk, viszont emlékezzünk arra, hogy tavaly év végén megnyerte a Széchenyi István Emlékversenyt (2000 m.) és az Akaba-Köztársasági Díjat (1800 m.) is. Topja 73 ½, amit utóbbi verseny megnyerésekor is hozott. Korrigálhat, ráadásult a táv segítheti.

Il Ministro Miroslav Jovanovic tréningjéből lett nevezve. Legutóbb a Batthyány-Hunyady Díjban végzett 3.-ként, és akkor 67 ½-es számot mutatott. Jön előre, és látszott rajta, hogy a hosszabb táv nem okozhat neki problémát a későbbiekben sem. Tavaly a Derbyben 5. helyezettként keresett pénzt istállójának.

Zala Csabáéktól két ló futhat: Delikát és Lost in Space mehetnek majd a Milleniumi Díjban. Előbbi szintetikuson, az Igazgatósági Díj 2000 méterén 3 és fél hosszt vert Sándor Mátyásra nyertesként. Ezzel Delikát szállította 69 ½-es topját, amit tavaly is hozott a Széchenyi Emlékverseny másodikjaként, ergo a gyep további javulással kecsegtetheti. Lost in Space lábában idén már 3 jó verseny is ott van. A Tavaszi Hendikepben (2000 m.) és a Zirci Díjban (1900 m.) egyaránt ezüstös volt, míg a Bábolnai Díj 2200 méterén 5.. A legjobbja tavalyról egy 63-as forma.

Merci Star futása attól függ, mit mutat trénerének, Szuna Szabolcsnak zárómunkájában. Ha indul, a tréner egy kisebb pénzes helyezésben reménykedik. A tavalyi Derby 4. helyezettje idén 3. lett – a Fenékpusztai Díj 1600 méterén. Topja a szenttamási lónak tavalyról egy 63-as szám.

A dióspusztai Marinarris Ribárszki Sándortól indulhat, bár ezen a hétvégén is starthoz áll, azaz Millenium Díj-beli indulása igencsak kétséges. Idén mutatkozott be, eddig Nyeretlenek versenyeiben állt starthoz, és egy 2., illetve 3. helyezéssel mutatta, hogy versenyló. Topja 51.

-kömi-

SHARE THIS