/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Meglepetések napja a szombati ügetőn

Hihetetlen szoros és izgalmas befutók színesítették a szombati ügetőnapot, hiszen élete első győzelmét és egyben tiszteletdíját szerezte meg Losonc Kristóf a Magyar Williams Szindróma Társaság Díja Hendikepben, Diana Krall AT társaként. A Veterán Bunyósok Alapítványa Díja Hendikepben Weber Zsolt idomítottja, Anikó (Lakatos Attila) húzott be egy újabb meghívásos versenyt, majd ismét Weber Zsolt sikert hozott a Rubin Lady Díj II. része is, hiszen Enterprise óriásit javulva utasította maga mögé az egész mezőnyt.

A Nyeretlenek Versenyében az esélytelenek nyugalmával indult Fondorlat (Tibor Varga am.), azonban hatalmas meglepetésre a célba érés pillanatában is még elől volt, ezzel búcsúzva a nyeretlenek táborától. Mögötte, a szintén a fogadók által hanyagolt Fantom KE (Kerekes Ervin) és Bitangjó (Szennovitz Adél) lettek a helyezettek, amely befutási sorrendre egyáltalán nem volt találat, így ennek összege a következő versenynap egy kijelölt futamának jackpotjaként fog megjelenni.

A versenynap többi versenyében jöttek azért a favoritok, hiszen tovább menetelt Veljko Mazsity kancája, Elizabeth Boss megnyerve ezzel idei harmadik versenyét. A napi főverseny, a Vas Lady Díj is favorit győzelemmel zárult, hiszen Domperidon (Márton Lajos) hosszútávra is jól futott és fejhosszal verte a Derbyre készülő Eastwood-ot (Hajnal Tibor), valamint a remek szezont produkáló Farya BD-t (Goran Zolnaji).

Dancing Lady (Dukai Tamás) esélyeshez méltóan haladt át elsőként a célvonalon a Night Lady Díjban maga mögé utasítva ezzel az ismét jól futó Etalon N-t (Csordás Emil) és Dignitát (Kolozsi Sándor). Az Urán Lady Hendikepben is hasonló favorit győzelem született Nelstrong (Goran Zolnaji) révén, aki megerőltetés nélkül utasította le a dobogó alsóbb fokaira Gigant Wings-et (Vezér Emese) és Guiness des Fanes-t (Kolozsi László).

A nap záró versenye igen zavaros lefolyásúvá vált már a startot követően, de ezt kihasználta a 11 éves Universal Boy (Kolozsi Sándor), aki így kisebb kihagyás után egy biztos első helyezéssel tért vissza a pályára.

Szoros csata volt a nap idomárja címéért, ugyanis Weber Zsolt és Angyal Andor egyaránt 12 pontot szerzett, azonban a több, jobb helyezésnek köszönhetően Weber Zsolt szerezte meg az 50.000 forinttal járó elismerést. Mögötte Angyal Andor szintén 12 ponttal 30.000 forintot, míg Várhidi Róbert 11 ponttal, 20.000 forintot gyűjtött.

Folytatás a megszokottól eltérően, VASÁRNAP a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupával és a 115. Nemzeti Díjjal!

SHARE THIS