/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Két kiemelt verseny a vasárnapi ügetőn

A megszokottól eltérően, VASÁRNAP várja a Kincsem Parkba látógató közönséget az ügető szakág színe-java. Kilenc izgalmas futam kerül lefutásra ezen a délutánon, ahol a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupa, valamint a 115. Nemzeti Díj nyerőjének személyére is fény derül.

A versenyek alakulását a kincsempark.hu élő közvetítés ikonjára kattintva, valamint a bet.lovi.hu oldalon lehet  majd figyelemmel kísérni.

A versenynap részletes programja ide kattintva érhető el: PROGRAM

Népes mezőnnyel, az Orlando Bloom Díjjal kezdődik a versenynap 14 órakor, ahol hiba nélkül, papír esélyt képvisel a Derbyre készülő Éden Evo (Lakatos Csaba), azonban erős ellenfélnek ígérkezik még Fliegauf (Fazekas Imre), Fenegyerek (Juhász Balázs) és Enterprise (Hegedűs Sándor am.) is.

A nap második futamának nyerőjére már nem ilyen könnyű rámutatni, hiszen a remek formában lévő Inforgettable (Dukai Tamás), az idei második győzelmére készülő Count Basie AT (Tänczer Tamás am.), a nagy javulást mutató Petra La Roque (Vezér Emese) és ha jó napot fog ki, Västerbo No Edge (Hajnal Tibor) is oda érhet a frontba. Ezt követően 35 perc múlva startolnak el a Zapato Hendikep indulói, ahol a meghívott hajtóval is jól mozgó Winoc SB képviseli a legjobb esélyt.

15:35-kor már az első kiemelt versenyt, a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupát fogják futni a fantasztikus gyorsasággal rendelkező klasszisok. A szaklap véleménye szerint a Preis der Stadt Wien-ben kissé haloványan szereplő Cardenas Baba (Goran Zolnaji), a Kincsem Parkban mindig eredményesen szereplő Maugli (Jozé Sagaj) és az előbb említett bécsi versenyben, óriásit futó, Unno del Duomo (Milan Zan) triója közül kerülhet ki a nyerő páros személye.

A Fairplay Díjjal folytatódik a versenynap, ahol közel teltházas mezőny fog felvonulni a startautó mögé. Ebben a futamban találjuk “a nap nyerőjének” is titulált, remek származású Francesca-t (Veljko Mazsity). A korábban látott stílus alapján, nagy eséllyel itt is nyerőként fordulhat majd vissza a közönség elé. A második sor ellenére akár Elizeus LIW (Lakatos Árpád), akár a legutóbb nagyot javuló Fantom KE (Kerekes Ervin), vagy First Home (Milan Kovacevic) is odaérhet egy dobogós helyezésre.

16:45-kor ismét egy remek verseny, az extra klasszis, többszörös Év Lováról elnevezett futam, a Butterfly Díj fog következi, ahol a kiemelt nagydíjakból érkező Catania R. (Marko Slavic) lehet a győzelem legnagyobb várományosa. Street Genius (Fazekas Imre) legutóbb hibával futott, ha ezt most nem tenné, a favorit erős ellenfele lehet, csakúgy, mint a legutóbbi Kincsem parki szereplése alapján Denalda Op (Jozé Sagaj). A tavalyi Őszi Kanca Díj nyerőjének; Coach Degli Dei-nek (Goran Zolnaji) ez a táv kedvezőbb lehet, így számítani kell a jó szereplésére.

A Bob do it Díjban már kevesebb az indulók létszáma, de itt is szoros csata lehet majd az első helyért, a folyamatosan jól teljesítő In Love Danover (Pekker György), a legutóbb kis különbséggel alul maradt Daytona Spav (Veljko Mazsity) és a roppant megbízható Cherie Bella M (Marko Slavic) között.

A nap nyolcadik futama ismét egy kiemelt verseny, a fordulóstartos 115. Nemzeti Díj lesz, ahol a legjobb három és négyévesek mérik össze a tudásukat. Klasszisa révén, kisebb kihagyás ellenére is Enjoy (Fazekas Imre) győzelme tűnik a legvalószínűbbnek, azonban erős ellenfélnek ígérkezik még a Ferge László Emlékverseny nyerője Freya T Boko (Goran Zolnaji) és a legutóbb szerencsétlen versenyt futott Eternity Bar (Veljko Mazsity) is.

A nap záró versenye a Lester Hendikep lesz, ahol Kokomo Harley (Hegedűs Tamás) duplázása tűnik a legvalószínűbbnek, de idomárja kezében Dumbedore (Fazekas Imre) jó futása sem lenne meglepetés. Anna (Fejszés Kitti) erősebb társaságban is helyt állt, így egy dobogós helyezésben reménykedhet, csakúgy, mint Guiness des Fanes (Kolozsi László).

SHARE THIS