/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Eternity Bar könnyen nyerte a Nemzetit, Maugli megint csillogott

Könnyen oldotta meg feladatát Eternity Bar, Veljko Mazsity idomítottja a 115. Nemzeti Díjban dominált. A négyéves kanca jó startot vett, és többek között riválisai hibáját is kihasználva, simán ellépett az ellenfeleitől a befutóban, ezzel pedig kiemelt futamban is bizonyított, a következő fellépése az Ügetőderbyben várható, remek kilátásokkal. A nyerő mögött a remekül futó Fatiqué de je t’aime, valamint Fendi szerezte meg a két helyezést.


Bombaformával jelentkezett Maugli idei első Kincsem parki versenyében, a Hippodrom és Lovarda Sprinter Kupában. Dejan Bacic klasszisa végig vezetve, 12,7-es elképesztő időt ügetve utasította maga mögé riválisait, kocsijában Jozé Sagajjal. A második helyre a szintén szlovén színekből versenyző Duc de Connee érkezett meg, előzve Cardenas Baba-t.

A versenynap Éden Evo (Lakatos Csaba) biztos győzelmével indult, a négyéves kanca mögött a fél mezőny szinte egyvonalban ért célba. Fél óra múlva Charlie’s World hozta a favoritsikert, a First King Hendikep startja előtt egy szerencsés kimenetelű baleset borzolta a kedélyeket. Ennek következtében hajtotta Marko Slavic Full Speed-et bő másfél óra múlva, melynek eredménye egy újabb győzelem lett a Fairplay Díjban, a nagy esélyes, Francesca ellenében. Aranyérem M és Jelinek Zsolt nyakába került az arany a Zapato Hendikepben, a rutinos kanca start-célban viccelte meg a mezőnyt. Gyors versenyt hozott a Butterfly Díj, a frontban a négy favorittal, akik közül Street Genius (Fazekas Imre) volt a legerősebb, és már pályafutása 14. győzelmét jegyezte. Daytona Spav révén Veljko Mazsity is duplázott, az olasz kanca új rekordot ügetve nyert, immár tizedik alkalommal. A záró futam a Lester Hendikep volt, ahol Anna dominált, végig elöl ügetve ért haza Fejszés Kittivel.

Folytatás jövő szombaton, 14 órától!

SHARE THIS