Agreement a legjobbak közt Pozsonyban

Június 2-án, vasárnap rendezték a szlovák galopp egyik legnagyobb eseményét, a 45. Turf Gálát Pozsonyban. A nemzetközi klasszisokkal tűzdelt mezőnyökben, három telivér képviselte a magyar színeket.

A 2023-as „Év Lova” 17 órakor a nap legrangosabb versenyében, a 40. Veľká cena Slovenska Raiffeisen Bank Internationalban hat korábbi Derby-nyerővel lépett pályára. A négyéves és idősebbek számára 2400 méterre kiírt és 32 ezer euróval dotált, Group III-as megmérettetésen tizennégyen indultak, köztük például a hazai rajongók számára is ismerős, korábbi Cseh Derby és Kincsem Díj nyerő Opasan. Az idei évet már az INTERGAJ istállónál, de változatlanul Csontos Pál idomításában kezdő sárga mén remekül startolt és végig a vezető mögött helyezkedett. Stanislav Georgiev tökéletes taktikát lovagolt vele és bár az utolsó 200 méterre már elfáradt, nagy küzdelemben egy rövid fejhosszal harmadik lett. Egy ilyen erős, nemzetközi versenyben szépen csillog az a bronzérem, a Kincsem Díj ezüstje után a második legértékesebb helyezését szerezte Agreement.

A verseny az alábbi linken található videón megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=oamITFjOt4k&ab_channel=bgturf

Sajnos ezt a kiugró eredményt leszámítva, a küldöttség többi tagja nem volt ilyen sikeres, habár még egy pénzdíjnak örülhettünk. Canizares a Listed kategóriás 40. Cena Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR-ban(A Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériumának Díja) mutathatta meg magát, 1200 méterre és 20 ezer euró összdíjazással. A sprinterek közt egyáltalán nem volt könnyű dolga Csontos Pál másik trenírozottjának, akit ugyancsak Stanislav Georgiev ült. Próbált ugyan felzárkózni és küzdelembe érni, de végül a hatodik hellyel kellett beérnie 1 ¼ hosszal az Overdose Díjban második, a Tour To Paris Díjban pedig harmadik Drish Venture mögött.

Guilin sajnos technikai okok miatt el sem indult Cena Raiffeisen Bank International – 40. Cena Scottish Riflatban, míg Gönczi Rebeka nem tudta vállalni a lovaglást Romarris nyergében a napzáró harmad kategóriás hendikepben, ahol helyette Ján Havlík ugrott be. Ennek ellenére, nem sok babér termett neki az 1700 méteres versenyben, ahol jócskán lemaradva, az utolsó helyen ért célba.

Prágában Szofia sem járt nagyobb szerencsével, aki a cseh galopp program negyedik futamában, a klasszikus mérföldes, I. Kategóriás 20. Conseq Cena Nory Jeane-ben volt érdekelt. Sajnos azonban Bakos Eszter idomítottja sem találta a tempót és számtalan hosszal, a mezőny végén zárt.

SHARE THIS