/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Recorder Díj a szombati ügetőn

Három héttel a 110. Magyar Ügetőderby előtt, nyolc izgalmas futam várja a Kincsem Parkba látogató, valamint az online felületeken követő közönséget.

A belépés továbbra is ingyenes, illetve a versenynap részletes programja ide kattintva érhető el: PROGRAM

A versenynap első futama a Katerina Rodney Díj lesz, ahol az utolsó két futására kimagasló formát ügető Västerbo No Edge (Hajnal Tibor) tűnik jó sansznak, de az idén már három versenyt nyerő Zaira LV (Kolozsi László), a Fergében is remekül szereplő Fenegyerek (Juhász Balázs) és kedvezőbb távján, Treue (Búrány Adrián) is odaérhet a dobogó valamelyik fokára.

A Segédhajtók újabb megmérettetése lesz a nap második versenye, ahol a régi fényében tündöklő Trencsén (Hegedűs Tamás) lehet a favorit. Azonban kis mezőny révén szinte bárki odaérhet a frontba, így Csikós (Iván Zoltán) és Discovery LW (Ifj. Veres László) jó szereplése sem lenne meglepetés.

A Twiddle Díj nyerője igen biztosnak tűnik, hiszen Veljko Mazsity ötéves idomítottja, Daytona Spav elképesztő javulást mutatva sétált haza két héttel ezelőtt, amely formával kimagaslik a mezőnyből.

15:30-kor startol el a Jodi Lynn Hendikep, ahol több ló is remek eséllyel indul, hiszen Elizeus LIW (Lakatos Árpád), Angelina Jolie (Ifj. Veres László), Vinifera M (Gyolai Zoltán am.) és Calvin (Weber Zsolt) kvartettje közül bármelyikük odaérhet a dobogós helyek valamelyikére. Fél óra múlva a Keep Blazing Díj fog következni, amelyben a remek származású Francesca (Veljko Mazsity) megszerezheti élete második győzelmét. Hely játékra a fogadók kedvence lehet még El Nino N (Angyal Andor), First Home (Milan Kovacevic) és Aaron LV (Kolozsi László) is.

Sok esélyes futamnak néz elébe a maximális 12 indulós, Love Story Hendikep is, hiszen ez a nap legkiegyenlítettebb versenye. Remek sanszot képvisel az erősebb társaságból érkező Ambrosia Gielle (Varga Sándor), a legutóbb nagyot hajrázó Atom Maki (Kovács József), a folyamatosan toppon lévő Chip Chip Chip (Bordács Lajos), a szinte mindig dobogós Andy Baby (Kolozsi László) és a második sor ellenére Bombay (Nagy Ferenc II.) is.

17 órakor kerül indításra a napi főverseny, a hosszútávú Rekorder Díj, ahol a Derbyre készülő Enjoy (Fazekas Imre) utolsó erőpróbája ez, élete legfontosabb versenye előtt, amelyet hiba nélkül, márciusi formája alapján megnyerhetne. A favorit legnagyobb ellenfele az idén már két versenyt nyerő Domperidon (Márton Lajos) lehet. Jobb pénzdíjas helyezésben bizakodhat még a hűség mintaképe, In Love Danover (Juhász Balázs), valamint az első Kincsem parki versenyére készülő Jula Netprice (Lakatos Csaba) is.

A nap záró futama a Margaret Song Hendikep lesz, ahol a győzelem egyik várományosa Apollo Creed (Szennovitz Adél) lehet. Erős ellenfélnek ígérkezik még, Count Basie AT (Fejszés Kitti), hiba nélkül Dignitá (Kolozsi Sándor) és a legutóbb gyors versenyben új egyéni rekordot futó Zippy Boy (Fazekas Andrea am.) is.

 

SHARE THIS