/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kis mezőnyök, nagy izgalmak a vasárnapi galoppon!

Zsoké legendákra emlékezve folytatódik a galopp szezon a Kincsem Parkban, kilenc versennyel és kis mezőnyökkel, de annál nagyobb izgalmakkal.

A sprinterek viszik a prímet a napi főversenyben, az 1200 méterre kiírt Janek Géza Emlékverseny Hendikepben. A korábban elit kategóriás megmérettetésen most öten indulnak, gyepen. Oklanda (Suták Csenge) legutóbb jó mezőnyben már mutatkozott, érik neki az áttörés. Campbell (Mocsinka Vivien) múltkor sokáig komoly előnnyel vezetett, de a végét nem bírta, egyenesre és rövidebb távra ismét eredményes lehet. Princess Park (Kelemen Zénó) kezd formába lendülni, stabil számaival és tehetséges lovasával az élre törhet.

Hasonló sebességérővel kezdődik a nap, az 1400 méteres Keszthelyi István Emlékverseny Hendikeppel. Chiquitita Girl (Barabás Mónika) május végén javulással érkezett meg másodiknak, megint főszereplő lehet. Victory of Genius (Gönczi Rebeka) a megbízhatóság mintaképe, bármikor megvillanhat. Finiston (Ján Havlík) letaszíthatatlan a dobogóról, kiváló állapotban van és krekk lovasával ebben a társaságban is bizonyíthat.

A nap legnagyobb mezőnyét szólítja starthoz a klasszikus mérföldes Gutai János Emlékverseny, tíz telivérrel. Wakuda (Stanislav Georgiev) nagy küzdelemben verte javuló ellenfelét és veszítette el nyeretlenségét, most duplázhat. Kasey (Suták Csenge) a Hazafi Díjban egy pénzdíjjal kezdte a szezont, azóta nem láthattuk, ugyanakkor pihenője után is a döntős szereplése várható. Governor (Koricsánszly Virág) kiegyensúlyozott és régóta esedékes a győzelme, talán most végre megtörik a jég. Fitzante (Farkas Dorottya) két kiváló versennyel nyitott és ezzel a lendülettel újabb sikere is elképzelhető.

1400 méteren folytatódik az amatőrök sorozata a Németh Ferenc Emlékkupa. Bocci (Jeles Anna) egy hete közeli második hellyel jelentkezett ebben az osztályban, ezúttal az aranyérmet is megszerezheti. Aduász (Csörgő Lilien) idén folyamatosan dobogós és megbízhatóság révén akár haza is érhet. Préri Lady (Török Anna) sokkal gyengébbek közé került, rutinja és év végi formája alapján abszolválhatja feladatát.

Érdekes csatát ígér az 1600 méteres Bonta Ferenc Emlékverseny Hendikep, ahol az a Fabulous (Suták Csenge) lehet a fogadók kedvence, aki a közelmúltban közel járt a sikerhez. Roy Rogers W (Fézer Ramóna) ugyan első hendikepjére készül, korábbi lovashölgyével komoly figyelmet érdemel. Surranó (Májer Cintia) minden alkalommal jön előre, legutóbb nagy hajrával és némi szerencsével győzött, ráduplázhat.

Szintetikuson zárul a délután, az 1400 méteres Schejbal József Emlékverseny Hendikeppel. Soul of Phoenix (Kelemen Zénó) múltkor is a győzelemért küzdött, akkor akadályozták, most vigasztalódhat. Flower of Paradise (Suták Csenge) rövidebbre nyert és után is jól mozgott, ezúttal is főszereplővé válhat. Farris (Szalai Mónika) nyeréssel indította az évet, majd kétszer volt szoros harmadik, új kézben is dobogós sansz. Galiaspeed (Koricsánszky Virág) jelenlegi lovasával közel jár a nyerő kombinációhoz, nem lehet hanyagolni és amennyiben rá tud tenni, mindenkit meglephet.

Nem maradhatnak ki a felhozatalból a nyeretlenek sem, akiknek három lehetőségük lesz megízlelni a siker mámoros ízét.

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_06_16_galopp.pdf

EB közben is galopp láz a Kincsem Parkban, kezdés 14 órakor!

SHARE THIS