/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Hazai galopp hírek / 0 comments

Ászári Díj és kiegyenlített hendikepek a vasárnapi galoppon – kezdés 14 órakor!

Bár a legnagyobb várakozás a közelgő Derby-t övezi, újabb nyolc futammal folytatódik a hazai galopp szezon, június 23-án, vasárnap.

A délután főversenye az 1400 méteres Ászári Díj lesz, amely komoly fejtörést okozhat a fogadóknak. Short Circuit (Ördög Alen) ugyan legutóbb meglepetésre nem nyert, de kirobbanthatatlannak tűnik az első kettőből és most is a favoritok közé tartozik. Wolf of Wallstreet (Stanislav Georgiev) esedékes siker után érkezik, megbízhatósága révén ismét döntőbe várható, ahogyan Xinoníma (Sándor Péter) is átlagformájával. Poseidon (Suták Csenge) szoros negyedikként végzett, de hozta a formáját, megszokott lovasával pedig ismét megkavarhatja a lapokat.

A másik díjverseny a nap végén lefutásra kerülő, 1900 méterre kiírt Caissot Díj, amelyben tízen állnak starthoz. Power of Wind (ifj. Kozma István) könnyedén sétált haza, így joggal reménykedhet a duplázásban, nagy kérdés azonban, hogy az idén még tavalyi magas formáit meg sem közelítő, de ezúttal könnyebb feladatot kapó Real Hope (Benkő Ádám) magára talál-e. The Little T (Kelemen Zénó) még átlagszámával is döntőbe várható, és az egyre inkább formába lendülő Regina (Homoki Norbert) is esélyénél van.

A sprinterek indítják a napot az 1000 méteres Cabala Hendikepben, mindössze hatan. Ennek ellenére komoly küzdelemre van kilátás a legutóbb előre jövő Easy Sea (Fézer Ramóna), a távon otthonosan mozgó és topjával nyerő sansz Római Lány (Rostás Zsolt), illetve a korábbi lovasát visszakapó és rövidebbre igazán éles Farris (Monir Madihi) között.

Ugyancsak hatan lépnek pályára a Phönix Hendikepben, amely 1200 méeteres sebességmérőnek ígérkezik a három és négyévesek között. Everlast (Kovács Réka) közeli másodiknak ért fel első hendikepjében, ezúttal a játékosok egyik kedvence lehet. Arthur Király (Koricsánszky Virág) is legutóbb helyre ért, ezt a futamot akár meg is nyerheti lendületből. Magenta (Gönczi Rebeka) küzdelemben nyert múltkor ebben az osztályban, de jöhet annyit előre, hogy ismételjen.

1400 méteren heten állnak a startgépbe a Ricsay Hendikepben, ahol a kitűnően visszatérő Lisoba (Kolumbán Örs) és a helyezéseit követően jó kilátásokkal érkező Tallaris (Gönczi Rebeka) küzdelmére számítunk. Talán az erősebb kézben futó Mitra (Kelemen Zénó) lehet ellenfél, akinek kedvezhet a táv visszavétele is.

Klasszikus mérföldön, 1600 méteren futják a Weissdorn Hendikepet, melyben nyolcan mérik össze erejüket. Pescara (Fézer Ramóna) ugyan az Alagi Díjban nem jutott szóhoz, hendikepben újra főszereplő lehet. Expect No Mercy (Kelemen Zénó) minimális különbséggel maradt csak alul, talán itt már hazaérhet. Tulsa (Czene Leila) jól áll ebben a társaságban és az enegdmény tovább növeli esélyeit. Liebeskind (Monir Madihi) egyre inkább kezd mutatkozni, itt is felérhet a helyosztóra.

A nyeretlenek ezúttal két lehetőséget kapnak, 1200 és 1600 méterre, a tétet és a játékot pedig 300 ezer forint jackpot fűszerezi!

A teljes versenyprogram az alábbi linken elérhető: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_06_23_galopp.pdf

Némi szelet elszámítva, az időjárás is kedvezni fog, érdemes kilátogatni a Kincsem Parkba! Kezdés: 14 órakor!

SHARE THIS