/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Juhász Balázs 300. idomári sikere

Tehetség, szorgalom, elhivatottság és rengeteg munka jellemzi azt a 46 éves ügetős szakembert, aki nem csak az ominózus 100. Magyar Ügetőderby-t tudta megnyerni Szerelmes R.-rel, hanem a múlt szombati versenynapon, Fenegyerek sulkyjában aratta 300. idomári sikerét is.

Juhász Balázs 1991 őszén került be az ügető világába, ahol a Marschall családnak köszönhetően az I. helyen, a páholy sorban nézhették a versenyeket, amelyek világa teljesen magával ragadta az akkor még csak 13 éves gyereket. Négy év gyakorlás után, már hivatásszerűen dolgozott az ügetőn, ahol Marschall István istállójában kezdte meg karrierjét, majd 1997-ben segédhajtó engedélyt is kapott. Nem kellett sokat várni az első győzelemig, hiszen ez év május 7-én Zitus kocsijában haladt át elsőként a célvonalon. 1998 nyarán Dénes Áron istállójában dolgozott fél évet, nem sokkal ezután már Olaszországban vállalt munkát, 2002 szeptemberétől pedig két évet Ausztriában töltött el a tanulás és a jobb boldogulás reményében. Ezt követően Soós Imre II. istállójába tért vissza, ahol a “vízválasztó” hetedik évben sikerült kinyernie a 60. versenyét Kandidátust hajtva, így 2011-től már idomárhajtói engedéllyel büszkélkedhet Juhász Balázs.

Mindenki álma a Derby győzelem, amelyet Balázsnak 2014-ben sikerült elérni Szerelmes R.-rel (Wall Street Banker – Virágos). Nem kellett sokat várni egy újabb mérföldkőre, ami a championi cím megszerzését jelentette, hiszen 2016-ban idomárként és hajtóként is ő volt a legeredményesebb.

2017 nyarán érkezett hozzá Farkas György, azaz “Mc GyuFa”, aki azóta is hűségesen segíti mindennapi munkáját. Közös erőfeszítéseik gyümölcseként 2022-ben a Segédhajtó Kupa címet is eltudta hódítani Gyufa.

Véleménye szerint jelenleg vegyes korosztályú és tudású állománnyal rendelkezik, amelyből a fiatal lovai közül Fendit, Filthy Rich-et és Fenegyereket emelné ki, akikből a későbbiekben jó ló válhat.

További sok sikert és kitartást kívánunk a munkádhoz!

SHARE THIS