102. Magyar Derby – Géza lett a fejedelem

A kiváló hároméves mén, a Szerencsejáték Zrt. – 102. Magyar Derby első számú esélyese Géza, fantasztikus hajrá után nyerte meg Stanislav Georgievvel a klasszikus futamot. A Nemzeti Díj és az Alagi Díj után zsinórban már a harmadik nagydíj győzelmét aratta, ami azt jelenti, hogy reális esélye van arra, hogy ősszel megnyerje a Hármas Koronát, ha az októberi Magyar St. Legerben sem talál legyőzőre.

A 2400 méteres futamban nem volt erős tempó, így a taktikai verseny miatt, a közönség régen nem látott izgalmas és szoros befutót izgulhatott végig. Csontos Pál idomítottját most is várásra lovagolták, a befutóban a mezőny végéről jött fel és nyert agy küzdelem után az import kancát Tunéziát verve , akinek jó futása igazán kellemes meglepetésnek számított. A sokáig vezető Flying Aquangel is nagyot harcolt, végül a harmadik helyezést szerezte meg Balogh leventének. Georgiev zsinórban harmadik Derby sikerét aratta, míg Csontos tavalyi győzelmére tudott duplázni. A győztes ló importőre a Bársony család,  futtatója az ügetősportból jól ismert Rutkai József és Turbucz Sándor. Ráadásul Rutkai két nap alatt két Derbyt nyert, ami szenzációs teljesítmény. Szombaton Enjoy nyerte meg a kék szalagot, majd jött Géza vasárnap.

A sprinterek összecsapásában, a Flandorffer Tamás Emlékversenyben a hároméves kanca Cunami brillírozott és zsinórban harmadik versenyét nyerte. A középtávú klasszisok az 1600 méteres Buccaneer Díjban találkoztak, ahol Guilin volt a legjobb. Érdekesség, hogy istállója a HJ Racing Team, a versenynapon három futamot nyert.  A extra hosszú távú Honvédelmi Minisztérium Díjában a szenttamási istálló saját tenyésztésű kancája, Merci Star volt a legjobb, nem várt nagy fölénnyel győzött.

Folytatás július 28-án vasárnap a Kozma Ferenc Emlékversennyel.

 

SHARE THIS