/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Nagydíjak sora vasárnap

Komoly nagydíjakkal, erős nemzetközi versenyekkel jelentkezik a vasárnapi galopp. 13 órakor a korai és gyors kétévesek a TIPPMIX – Blaskovich Ernő Emlékversenyben állnak starthoz. Az 1300 méteres futamban a két verseny után veretlen Centaine de Thiry a legjobb esély az olasz Alberto Sannaval. Délután kettőkor már a hároméves kancák futják a legfontosabb versenyüket a Magyar Kancadíjat a Derby és a Kincsem Díj távján. A klasszikus futamban Hermion, Lady Lilibetrage és Tunézia küzdelme várható.
A nemzetközi sprinter mezőny a 8 millió forinttal díjazott Overdose Díjban csap össze, a lengyel Moonara a legnagyobb ellenfele a legjobb hazai rövidtávú vágtázóknak, Vain Hopenak és Muskateer Threenek.
A középtávúak versenye,  a Connolly’s Red Mills – Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díj lesz 1600 méteren. Luis Fernando győzelemmel korrigálhat, amiben a szlovák Manatan akadályozhatja meg. A Kincsem+ TUTI – Kincsem Díjban három hazai, egy osztrák és két cseh hosszútávú bajnok indul. A 22 millió forinttal díjazott versenyben az olasz földön is jól mozgó Rex Of Thunder papíron a legjobb esély, de a másik cseh nagydíjnyerő (Szlovák Derby, Cseh és Szlovák St. Leger),  Gasparini is félelmetes ellenfélnek tűnik. A magyarok közül St. Pantaleontól várhatjuk a legtöbbet.

 

A versenynapra a belépés díjtalan.
Teljes program: https://kincsempark.hu/data/versenyprogram/2024/versenyprogram_2024_09_08_galopp.pdf

 

SHARE THIS