/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Érdekességek / 0 comments

Hugo Åbergs Memorial és Breeder’s Course döntők

Fantasztikus versenyeknek lehettek szemtanúi azok a nézők, akik tegnap este 17 óra után követték a svéd, azon belül is a jägersro-i futamok alakulását. Izgalmas tenyész versenyeket is futottak, mint például a háromévesek Breeder’s Course döntőit, de a sprinterek klasszikusát, a Hugo Åbergs Memorial-t is ezen a napon rendezték meg.

Az első döntőre, a kancákéra, 19:41-kor került sor, amelyet a Bros Stable által tenyésztett, és Mattias Djuse tréningjében álló, Olivia Bros (Muscle Mass – Glayva Bros, Cantab Hall) tudta behúzni a számára már nem ismeretlen, Björn Goop-pal a sulkyjában. Az 1640 méteres megmérettetést 1.10,7-ben teljesítette, mellyel maga mögé utasította Kilimanjaro Face-t (Googoo Gaagaa – Valentina Wind, Muscle Hill) és Adrian Kolgjini, valamint Unica S.L.M. (Googoo Gaagaa – Una Blessed, Varenne) és Örjan Kihlström duóját.

 

20:23-kor léptek pályára a mének és heréltek a másik Breeder’s Course fináléban, amelyben Jerry Riordan idomítottja, az olasz tenyésztésű, Far Wise As (Face Time Bourbon – Temple Blue Chip, Cantab Hall) tudott nyerni Johan Untersteiner hajtásában 1.12,2-es időben. A győztes ló felmenőit tekintve ismerősen csenghet az anya neve, hiszen Temple Blue Chip adta az elmúlt évek, világszinten is meghatározó, minden távon jól futó extra klasszis ménjét, Vivid Wise As-t (Yankee Glide). A nyerő mögött, mindösszesen 0,2 tizeddel lemaradva lett második Paul J P Hagoort trenírozottja, a szintén Olaszországban született, Feldenkrais Pal (Trixton – Tuscania Pal, Nad al Sheba) Robin Bakker-rel, míg harmadikként, First of Mind (Face Time Bourbon – Peace of Mind, Uronometro) Alessandro Gocciadoro-val ért célba.

 

Ezt követően nem kellett már sokat várni a nap utolsó szenzációs futamára, a Hugo Åbergs Memorial-ra, hiszen az indulónak adott 10 ügető fenomén, 21:07-kor startolt el a mérföldes sprint klasszikusban. Előzetesen roppant nyitott versenyre volt kilátás, hiszen többen is topformát igazoltak az elmúlt hetek. Igaz, aki kicsit jobban figyelemmel követi a svédországi versenyeket, talán előnyben volt, hiszen az idei Elitloppet második helyezettje, az ott is hatalmasat hajrázó, Borups Victory (Googoo Gaagaa – Borups Julia, Naglo) jó futására itt is számítani lehetett, de erős ellenfélnek ígérkezett még a “jó öreg” Don Fanucci Zet (Hard Livin – Kissed by the West, Western Terror) és Click Bait (Cantab Hall – Fun at Parties, Lindy Lane) is. Előbbi kissé szerencsétlen versenyt futva, végül a 4. helyen ért célba Örjan Kihlströmmel, míg eggyel előtte végzett Per Lennartsson-nal Click Bait. A nyerő páros személye nem is volt kérdés az utolsó kanyarra érve, hiszen az elmúlt évek egyik legígéretesebb, feltörekvő fiatal hajtó tehetsége, Daniel Wäjersten fantasztikus és taktikus hajtásával, Borups Victory nyerte a versenyt, 1.09,0-ban, maga mögé utasítva ezzel a második helyre, Get a Wisht-t (Wishing Stone – Amanda Vang, Lindy Lane) Johan Untersteiner-rel. Az befutó előtti egyenesben már az egyik favorit, Don Fanucci Zet hátára tapadt Borups Victory, majd a kanyarból kiérve más sebességi fokozatra kapcsolt, lényegében állva hagyta a mezőnyt. Ezzel a futam győzelemmel 1.609.000 svéd koronát zsebeltbe be Wäjersten idomítottja, így életnyereménye már 9,5 millió svéd korona fölé rúg.

 

 

 

Fotó: Jagersro.se

SHARE THIS