Az „Év Lova” idei első győzelmére tör – Szent István Díj a keddi galoppon

Szent István ünnepén a szakágak kavalkádjából a galopp sem maradhat ki, amely hét izgalmas futammal jelentkezik, köztük a korábbi kiemelt Szent István Díj és sprinterek számára a Városbíró Díj.

A nap főversenye egyértelműen a hároméves és idősebb lovak pönalitásos erőfelmérője, a 2200 méterre kiírt Szent István Díj lesz. Az indulók között ott szerepel a címvédő Delikát (Fézer Ramóna), a korábbi St. Leger és Lovaregyleti Díj ezüstérmese, Di Domenica Sweety (Ján Havlík), az újra nagy formába lendülő Major Factor (Jaroslav Línek), és a háromévesek közül Hala Hala (ifj. Kozma István), valamint Carreras (Monir Madihi). A legnagyobb klasszis aazonban tavalyi szezon sztárja és „Év Lova”, Agreement (Stanislav Georgiev), aki idei első győzelmére hajt.

A legjobb sprinterek az 1100 méteres Városbíró Díjban mérhetik össze sebességüket, ahol Molnár Gyöngyi új importja, az angol és francia hippodromokat is megjárt Government Call (Jaroslav Línek) bemutatkozását sokan várják. Ellenfele lehet a Kozmában sikert arató Muskateer Three (Ján Havlík) és a hosszú kihagyás után jelentkező Airburst (ifj. Fejes Lajos)

A legnagyobb mezőnyt a Németh Ferenc Emlékkupa IV. futama szólítja starthoz, a tizenöt induló közül a másodjára javuló és saját osztályába visszakerülő Halionor (Sándor Lili), a két dobogós helyezés után a sorozat címvédő lovasával sikerre ácsingózó Speed Gonzales (Ribárszki Sára), a régóta esedékes Middleofthenight (Puskás Réka), illetve az élete formájában lévő Flower of Paradise (Jeles Anna) az esélyes.

Klasszikus mérföldes összecsapás lesz a Black Pepper Hendikep, amelyben javult számával Vampa di Bocca (Koricsánszky Virág) a papíresély. Magas májusi formája alapján a táv emelése ellenére is megszorongathatja Short Circuit (Ján Havlík), de a két győzelem után is jól menő Valdesco (Suták Csenge) is bejelentkezhet az elsőségért.

A Köteles Bertalan Emlékverseny – Bevezetőszíj Hendikepet 1800 méterre futják, ahol a kihagyás után hendikepben próbálkozó Wakuda (Jozef Parigál) és a nyár elején remeklő Zain Nibras (Suták Csenge) párharcára van kilátás.

Ezúttal a Lord Winter Hendikeppel zárul a program, 2000 méteren. Nagyszénás(Sándor Péter) szép hajrá után hendikepben is bizonyíthat, ahogy Malcesine (Jaroslav Línek) is az erősebbek után itt korrigálhat. Pensylvania (Pap Gabriella) stabilitása révén, Thefamouscorleone (Ján Havlík) pedig kedvenc felülete, a gyep segítségével robbanhat az élre.

A program elején a nyeretlen kezdők is bemutatkoznak, a napot pedig ezúttal is a Póni Chamoionátus indítja, sőt a délután folyamán egy Nemzetközi Junior póni versenyre is sor kerül.

A teljes program az alábbi linken elérhető: https://lovifogadas.hu/data/gturf/versenyprogram_2024_08_20_galopp.pdf

Gyere és ünnepeld velünk az államalapítást a Kincsem Parkban!

SHARE THIS