Tunézia a legjobb kanca

A hétvégi galopp eredmények beszámolóját a kancák Derbyjével folytatjuk.
Új időpontban és némileg a nemzetközi galopp versenynap árnyékában került megrendezésre a derbyévjárat kancáinak számára a Magyar Kancadíj.
A 2400 méteres klasszikus futamra hat lovat adtak indulónak. Az esélyek alapján három lovat lehetett kiemelni, ott volt a startnál többek között a Magyar Derby másodikja Tunézia, az Osztrák Kancadíj győztese Lady Lilibetrage valamint a mindig jól futó Hermion.
A verseny a várakozásokhoz képest gyorsabb iramot hozott, a 2:31,7-es lefutási idő jó átlagosnak számít, azonban ha hozzátesszük, hogy a Magyar Derby sem volt sokkal gyorsabb, akkor elmondhatjuk, hogy reális lefutást láttunk.
Nagy küzdelemben a francia import Tunézia volt a legjobb ifj. Kozma Istvánnal, akinek rövid időn belül ez volt a harmadik 2400 méteres versenye. A nyerő mögött Lady Lilibetrage és Hermion ért célba.
Kovács Sándor idomítottja ezzel a sikerével már negyedik győzelmét aratta, pénznyereménye átlépte a 9 millió forintot.
A szép sárga kanca a szezon legfontosabb versenyét behúzta és kis pihenő után készülhet az október 6-i gróf Széchenyi István Emlékversenyre, melyben már öreg kancákkal találkozhat.
Ez a siker azt is jelenti, hogy a harminc éve versenylófuttatással foglalkozó Szalai család pályafutásuk legnagyobb győzelmét aratta a francia születésű telivérrel.

SHARE THIS