Majdnem egy tucat – ismét népes magyar kontingens a horvát galoppon

Október 19-én, szombaton ismét galopp napot tartanak Zágrábban, ahová ezúttal is nagy létszámban látogatnak a hazai versenyzők, akik szám szerint tizenegy lóval indultak Horvátországba. A nap folyamán összesen négy futamot írtak ki, mindegyikben izgulhatunk a magyar színekért.

12:20-kor kezdődik a program az 1200 méteres és 3000 euróval összdíjazott Pehar Gradonacelnika Grada Zagreba-val. A sprintversenyben Miroslav Jovanovic idomításából a közel egy év után visszatérő Boccaccio Boy (Monir Madihi), illetve Kovács Sándor kiválósága, a legutóbb a Kállai Pál Emlékversenyben ezüstérmes Surprise of Easter lesz érdekelt.
13:30-kor egy majdnem szín magyar mezőnnyel folytatódik a délután, a kétéveseknek kiírt 1400 méteres megmérettetésen, öten állnak starthoz, 5000 euróért. Miroslav Jovanovic bátrat húzott, hiszen az eddig hibátlan, háromból három győzelemmel álló, Blaskovich-nyerő Centaine de Thiry-t (Monir Madihi) favoritként indítja, Dear Choice (Milan Nikolic) viszont most fog bemutatkozni. My Marta Twister (Jozef Parigál) a nyeretlenek közötti pocsék kezdését korrigálná Maronka Gábornak, a mezőny egyetlen magyar tenyésztése pedig Kovács Sándor tréningjéből, az eddigi stabilan szereplő, még első sikerére váró Musashi (ifj. Kozma István) lesz. A horávtoknak egyébként Örödög Alen vállalt lovaglást, Tango Twister nyergében.
Egy óra múlva, a hároméves idősebbek csapnak össze a mérföldes Kup Hell Energy Adria-ban, 3000 eurós pénzdíjazás mellett. Fitzante (Farkas Dorottya) két hónapja nyert itt, Kovács Sándor most is ebben bízhat a kancától. Ribárszki Sándor sem maradhat ki a sorból, aki a Horvát Derby harmadik Peakside Girl (ifj. Kozma István) révén tovább fényesítené érmét, de az Aperianov Zakariás Emlékverseny-Imperiál Díjban dobogós Exact (Monir Madihi) is vérmes reményekkel érkezik. Maronka Gábor némileg kocákztat a a két helyezéssel nyitó de még nyeretlen Morning Dew (Jozef Parigál) révén, de lehet, hogy most jön el az ő napja.
A nap zárása a 2000 méterre kiírt és 3000 euróval dotált, Kup Upravljanje lesz, ahol a Mezőhegyesi Díj megnyerése óta önmagát kereső Euraquilo (Monir Madihi) lesz az egyetlen érdekeltségünk. Ki tudja, talán Miroslav Jovanovic idomítottja megtalálja a formáját?

A rjongóktól tehát a távolból is elkél a szurkolás, reméljük ezúttal is szép eredménnyekkel térnek hazai a mieink!

SHARE THIS