/ by /   Hazai agár hírek, SZAKMAI Agár / 0 comments

Ír Derby 2020- az agárversenyzés legrangosabb versenye Irországban

Az augusztusban lezajlott nagy sikerű 3 hétvégét átölelő Kincsem Park Magyar Derby alatt az agárversenyzés őshazájában, az Egyesül Királyságban – Írországban is megkezdődött a sport legrangosabb éves versenye, a Boylesports Irish Greyhound Derby, melyen 6 héten keresztül folyik a küzdelem a szigetország leggyorsabb agarai és trénerei között.

Az augusztus 14-én indult versenyre 144 agár nevezett, melyekből mára, a Derby elődöntőjére (semi final) mindössze 12 versenyző maradt, akik ezen a héten szombaton mérik össze 5. alkalommal gyorsaságukat. A két futam résztvevői a következők:

Első futam:

  1. Catchmeflying
  2. Meenagh Miracle
  3. Scooby Princess
  4. Toolmaker Sydney
  5. Ballymac Cooper
  6. Newinn Taylor

Második futam:

  1. Kilara Icon
  2. Boylesports Xtra
  3. Pestana
  4. Indesatchel
  5. Ballymac Wild
  6. Glengar Bale

A verseny két kiemelkedő agara Pestana és Newinn Taylor, akik az eddigi előfutamok legjobb idejeit futották, de említést kell tenni Ballymac Wild-ról is, aki mind a 4 előfutamban javított az idején az előző hetihez képest. Természetesen ezen a ponton már mind a 12 agár egyenlően komoly ellenfele a többinek és mint azt tudjuk, ilyenkor már nem csak a genetikailag kódolt sebesség számít, hanem az agarak regenerálódó képessége, illetve a komoly tréneri háttér munka és tapasztalat, amellyel fitten és formában tudják tartani a versenyzőket hétről hétre másfél hónapon keresztül.

Nagy fájdalom az íreknek, hogy az idei Derby zárt kapuk mögött zajlik, hisz mind a szervezők, mind a résztvevők szerint ez az év minden idők egyik legjobb és legizgalmasabb versenysorozata.

Owen McKenna és Pestana
Rachel Holland és Newinn Taylor

 

Jövő héten beszámolunk a szombati „semi final” eredményéről, de addig is akit érdekel a téma az alábbi fórumokon tudja követni a verseny menetét, illetve az eddigi történéseket:

https://www.facebook.com/irishgreyhoundboard

https://igb.ie/go-greyhound-racing/our-stadiums/shelbourne-park-greyhound-stadium/plan-your-night/derby/watch-the-derby/

 

SHARE THIS