Remek versenyek a Lóverseny az éjszakában harmadik állomásán

Diplomata folytatta menetelését megszokott lovasával Bakos Gáborral és végül biztosan nyerte a Júniusi Gátversenyt Black Blade (Kriskó Norbert), valamint Magic de Paris (Földes Bence am.) előtt.

Az agaraknál némi szerencsével Jazzy tudott diadalmaskodni a két helyezett, Prince és Dynamo előtt.

Az ügetőknél Cyprus A.T. (Hajnal Tibor) most nem hibázott, rendkívül magabiztosan győzött a Zsigmond Díjban. A helyezéseken Ultra Lady (Juhász Balázs) és Prodigy Gasti (Tolnay Zoltán) osztoztak.

I. galopp futam – Németh Ferenc Emlékkupa II. futama Hendikep:

Thessala állva maradt az indításnál, Adamo pedig nagyon gyengén kapott lábra. Kulafumbi és Greenpeace kilőttek a startnál és jó tempóban elmentek vezetni. 5-6 hosszra érkeztek az üldözők Napleány vezetésével, de folyamatosan zárkózott fel Summer Star, közel volt Katie’s Kiss és Mojave is. Kulafumbi a kanyar kijáratához közeledve kezdett fáradni, Greepeace egyedül maradt az élen. A befutóban Napleánynak volt jó momentuma, azonban az utolsó 200 méteren többen is megindultak, így ő végül még a dobogóról is lecsúszott, akárcsak a favorit Greenpeace. Katie’s Kiss szerezte meg a győzelmet, a második hely célfotó alapján istállótársa, Mojave zsákmánya lett, Summer Star ért célba harmadikként.

Befutási sorrend: Katie’s Kiss (2) – Mojave (6) – Summer Star (8)

II. galopp futam – Júniusi Gátverseny:

Royal Ron (7) a próbaugrás során megvált lovasától, így a versenyben nem vett részt.

Az első ugrást hajszálnyival Tickle The Queen érte el elsőként, de nagyon közel voltak hozzá a többiek, szinte teljesen egy vonalban galoppoztak a telivérek. A túlsó oldalra fordulva az élen lévő Tickle The Queen, Black Blade és Pietro Testa hármasát követte a favorit Diplomata, mellette pedig Magic de Paris haladt, Dzsin-nek volt egyre jelentősebb hátránya a többiekkel szemben. Az ügető átjáróhoz közeledve Pietro Testa is visszaesett a mezőny végére, miközben az élen is változás történt. Black Blade komoly előnnyel fordult a befutóra, de Diplomata szokás szerint lehengerlő volt az utolsó 300 méteren, így folytatta itthon veretlen sorozatát. Black Blade mögött Magic de Paris szerezte meg a bronzot.

Befutási sorrend: Diplomata (1) – Black Blade (3) – Magic de Paris (6)

I. agár futam – Taylors Sky Díj:

Az indítást követően Prince volt a leggyorsabb, őt Scooter és Dynamo kettőse követte és Jazzy volt még közel. Utóbbinak alakult szerencsésen a verseny, mert az élen lévő Dynamo és Prince kettőse az utolsó 50 méteren már inkább egymással voltak elfoglalva, folyamatosan sodródtak kifelé, miközben Jazzy a pálya közepén felszaladt az első helyre.

Befutási sorrend: Jazzy (5) – Prince (6) – Dynamo (4)

I. ügető futam – Bertrand Hendikep I. rész:

Pentatlon szokás szerint jól kezdett, de nála is erősebb volt Let it be TN és még a kanyar előtt le tudott csukni a mezőnynek. Mellé-mögé megérkezett 8-as startszámáról Reménység, majd Pentatlon, Utolsó mohikán és Nubia volt a további sorrend. Egyedül Ulrike Bork vállalta fel a harmadik pozíciót és így fel is tudott ügetni a negyedik hely környékére a túlsó oldal közepén. Let it be TN és Reménység párosa érkezett elsőként a befutóra, mellettük a falon Utolsó mohikánnak is volt útja és Rafa-nak is volt egy jó momentuma, azonban ő galoppba váltott, így kiesett a versenyből. Let it be TN lényegében végig vezetve nyerte a futamot, Reménység és Utolsó mohikán osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Let it be TN (3) – Reménység (8) – Utolsó mohikán (2)

Győztes idő: 21,8

II. ügető futam – Zsigmond Díj:

A hátsó soros lovak közül Cyprus A.T. kezdett a legjobban, így elég hamar meg tudta kezdeni a zárkózást a fronthoz. Ulmeus és Prodigy Gasti volt az első két ló sorrendje a start után, Vola Gatto hibázott a kanyarban aminek következtében kiesett a versenyből. Az első egyenesben Prodigy Gasti átvette a vezetést, a második helyen ügető Ulmeus mellé megérkezett Cyprus A.T., majd egy újabb kettesfogat, Class d’Evel és Ultra Lady következtek. A vezető ötös meglépni látszott a Unique Nobile vezette üldözőktől. Ulmeus az átjáró környékén elfáradt és elindult hátrafelé, miközben Cyprus A.T. került az élre. Mögötte Class d’Evel és Ultra Lady nagyjából egyszerre indítottak támadást és az utolsó 400 métert végigküzdötték, de Cyprus A.T.-re nem jelentettek veszélyt, ő magabiztosan nyerte a versenyt. Class d’Evel a cél előtt nem sokkal elugrotta magát, így Ultra Lady is biztos második lett a messzi harmadik, Prodigy Gasti előtt.

Befutási sorrend: Cyprus A.T. (11) – Ultra Lady (6) – Prodigy Gasti (5)

Győztes idő: 18,5

III. ügető futam – Bertrand Hendikep II. rész:

Unikornis nem ért fel a starthoz, ki volt szakadva a mezőnyből. Tartalosz, Sebes, Celebrity Classic, Timur, Sámuel, Utini’ Em és Spar Lady sorrend alakult ki a start után. Az első egyenesben Celebrity Classic próbálta átvenni a vezetést Tartalosztól, aki azonban nem hagyta magát. A túlsó oldalon a vezető ötös ellépett a többiektől, nevezetesen Tatalosz, az őt folyamatosan támadó Celebrity Classic, Sebes, Timur és Sámuel. Celebrity Classic az utolsó kanyarban már élen volt, de lecsukni még mindig nem tudott. Sebesnek kívül, Sámuelnek pedig belül lett útja, így mindketten Celebrity Classic üldözésére indultak a célegyenesben. A végén célfotó döntött az első helyről Celebrity Classic és Sámuel között, Sebesnek meg kellett elégednie a harmadik hellyel.

Befutási sorrend: Celebrity Classic (7) – Sámuel (1) – Sebes (2)

Győztes idő: 19,6

SHARE THIS