/ by /   Kiemelt Galopp hír / 0 comments

Mágnás győzelmével zárult az Alagi Díj

Mágnás (Stanislav Georgiev) folytatta győzelmi sorozatát az Alagi Díjban és az egy hónap múlva esedékes Galopp Derby első számú esélyesévé lépett elő. Humanic (Alberto Sanna) lett mögötte a második, Bigfoot (Paizs Gábor) a harmadik.

Akvamarin (Jirí Palík) szinte végig a mezőny második felében helyezkedett, csak a befutóegyenesben indult meg igazán, de ez is elég volt ahhoz, hogy a célig mindenkin átszaladjon és megnyerje az Erzsébet Királyné Díjat. Three Robins (Zdenko Smida) és Babilonia (Stanislav Georgiev) osztoztak a helyezéseken.

I. futam – Bárdosi György Emlékverseny Hendikep:

Lejelentés: (3) PERFECT ONE

Mindenkinek jól sikerült az indítás. Radio Ga Ga vállalta magára a vezetést, őt Merzad és Akrobat kettőse követte, a mezőny végén Ormonde Octavius galoppozott. A frontban nem történt változás a túlsó egyenesben sem, Messerschmitt, Uccellino és Bukephalos alkották a középmezőnyt, Ormonde Octavius továbbra is a mezőny végén volt. Radio Ga Ga-t a befutóban megtámadta a hároméves Akrobat és Bukephlaos-nak is lett útja. Radio Ga Ga kibírt minden támadást és célfotóban nyerte a versenyt, Akrobat és Bukephalos előtt.

Befutási sorrend: Radio Ga Ga (2) – Akrobat (6) – Bukephlaos (1)

II. futam – Windsor Hendikep I. rész:

Lovasváltozás: (8) DÉVA VÁRA – BAUYRZHAN MURZABAYEV

Batignolles és Nostra Balerina kettőse kezdett a legjobban, majd Zita Királyné, Bistry és a zárkózó Zanyetta következtek, a sort Déva vára zárta. A kanyar közepén kezdett megnyúlni a mezőny, Batignolles visszacsúszott a hátsó régióba, így Nostra Balerina egyedül maradt az élen és komoly előnnyel fordult a célegyenesre. Bistry indult a vezető ló üldözésére és az utolsó lépéseken el is kapta, a harmadik helyre megérkezett Déva vára.

Befutási sorrend: Bistry (7) – Nostra Balerina (6) – Déva vára (8)

III. futam – Villám Díj:

4 – Robespierre a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult.

Jól sikerült a start mindenkinek, Speedtest, Puck Fair, Duce és Rennina voltak helyből a leggyorsabbak, de szinte a teljes mezőny közel volt egymáshoz, Nimble Fighter adta meg magát először. Duce és Puck Fair párharcát hozta az utolsó 100 méter, kettejük közül előbbi volt az erősebb, a dobogó alsó fokát Seeking Approval szerezte meg Speedtest-et megelőzve.

Befutási sorrend: Duce (2) – Puck Fair (5) – Seeking Approval (9)

IV. futam – Windsor Hendikep II. rész:

A favorit Nizar kezdett gyengén, a többiek jól indultak. Mátrix volt nagyon gyors az elején és elment vezetni Refana társaságában. Apostol volt még közel hozzájuk, Sármány esett vissza a mezőny végére. Az utolsó 400 méterhez közeledve Refana egyedül maradt az élen, Booxa és Apostol indítottak támadást ellene és legkívül Pannonstar DL is szépen zárkózott. Booxa-nak sikerült megnyernie a versenyt, a második helyről célfotó döntött Apostol és Pannonstar DL között. Gyenge kezdés után Nizar felszaladt negyediknek.

Befutási sorrend: Booxa (6) Apostol (5) – Pannonstar DL (8)

V. futam – Erzsébet Királyné Díj:

Lovasváltozás: (9) QADRONA – BAUYRZHAN MURZABAYEV

Felsenfest kapott rendkívül gyengén lábra, a többiek jó startot vettek. Tanganyika vállalta magára a vezetést, mögötte feltorlódtak a többiek, Babilonia, Arabian Cafe, Three Robins és Agastache, a favorit Souvenir de Mauve a középmezőnyben helyezkedett. A kanyarban Babilonia átvette a vezetést, mögé felgaloppozott Three Robins, majd Arabian Cafe és Celeburdi következtek. Souvenir de Mauve a kanyarban megvált lovasától. A befutóban Babilonia mellett könnyen ment el Three Robins és már nyerőnek tűnt, mikor a mezőny hátsó feléből megérkezett Akvamarin és leterített mindenkit. Three Robins így második lett, Babilonia pedig harmadik.

Befutási sorrend: Akvamarin (4) – Three Robins (5) – Babilonia (6)

VI. futam – Culloden Hendikep: A futam várható startideje 17:00!

Bírónő és Suhanó kettőse kezdett a legjobban, mögöttük Rikat, Kőrisfa és Navigáló hármasa fej-fejt galoppozott és Minna is közel volt, Császárné zárta a mezőnyt. 600 méterrel a cél előtt már egyértelműen Suhanó volt az élen, a befutóban pedig tovább tudott távolodni a többiektől és egy percig nem volt kérdéses a győzelme, amit végül feltartva sikerült megszereznie. Kőrisfa ennek a feltartásnak köszönhetően nagyon rászaladt, Luck Stone megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Suhanó (1) – Kőrisfa (3) – Luck Stone (6)

VII. futam – Dunakeszi Díj:

Ásító inas hosszú kihagyás után gyengén kezdett, a többiek jó startot vettek. Agora ugrott ki a legjobban a gépből, de Taurus nem sokkal a start után átvette tőle a vezetést. Marechal és Cimbora galoppoztak mögötte. A kanyarban többen is elindultak, elsőként Ranavalona, majd Origami, miközben Taurus elindult visszafelé. Marechal vezetésével érkezett a mezőny a befutóra, ahol nagy lendülettel megindult Hajeer és a célig sikerült is az élre törnie. Marechal második lett, Ranavalona a harmadik.

Befutási sorrend: Hajeer (6) – Marechal (8) – Ranavalona (7)

VIII. futam – Irish Thoroughbred Marketing – Alagi Díj:

Lovasváltozás: (6) HUMANIC – ALBERTO SANNA és (4) DESTYNO – ZELJKO ILIC
Lejelentés: (3) CAPITAINE FREGATE

Senki nem forszírozta, hogy megszerezze a vezetést, emiatt elég nagy volt a tömörülés. Végül Mr Zuru lett a vezető ló, hozzá a gyengébben kezdő Brilliance csatlakozott, miközben a favoritok a mezőny második felében helyezkedtek. A kanyarban kezdett fokozódni a tempó, az élen még mindig Mr Zuru és Brilliance galoppoztak, mögéjük Humanic zárkózott fel és Eminens is próbált egyre feljebb kerülni. A távoszlopnál Humanic átvette a vezetést Mr Zuru-tól, kívülről pedig megjelent a favorit Mágnás és megnyerte a versenyt. Humanic lett a második, Bigfoot felszaladt harmadiknak.

Befutási sorrend: Mágnás (8) – Humanic (6) – Bigfoot (2)

SHARE THIS