/ by /   Kiemelt Ügető hír / 0 comments

Sultana Jet nyerte az Iviza Sun Díjat

Sultana Jet (Horváth György) tartja jó formáját és magabiztosan győzött az Iviza Sun Díjban. A második helyért folyt nagy küzdelem a támadó Henrik Ibsen A.T. (Hajnal Tibor) és a védekező Szacahrin (Papp István) között.

I. futam – Utas Díj:

A nap első startja Zabrinának, Ivan Pavlov A.T.-nek és Uncatchable-nek sikerült a legjobban, de szorosan a nyomukban ügetett Gigant Wings is. Up All Night még a start előtt hibázott és nem sikerült hajtójának letennie kezdésig, így kizárták a versenyből. Az első egyenesben libasorba rendeződött a kis mezőny és lassú tempóban változatlan sorrendben ügettek egészen a túloldalig. Ott Ivan Pavlov A.T. gyorsított a tempón, megtámadta és meg is előzte Zabrinát, Gigant Wings szintén támadást kezdeményezett Uncatchable ellen. Az utolsó kanyarban már kialakulni látszottak az első két helyezett esélyesei, a harmadik helyért azonban hatalmas harcot folytatott Uncatchable és Gigant Wings. Végül Ivan Pavlov A.T. magabiztosan ért haza, mögötte másodiknak Zabrina érkezett meg, a harmadik helyezést Gigant Wings-nek sikerült megszereznie.

Befutási sorrend: Ivan Pavlov A.T. (6) – Zabrina (4) – Gigant Wings (5)

Győztes idő: 18,2

II. futam – Jeans Lady Hendikep:

Nixon vállalta magára a vezető pozíciót szorosan nyomában Rózsakerttel, mögöttük ügetett Racing Athlete és Unique Boy kettőse. Az első egyenesben Rózsakert átvette  a vezetést Nixontól, majd még a kanyar előtt megérkezett Racing Athlete mindkettőjük elé. A túlsó egyenesben Nixon újra erőre kapott és sikerült beülnie Racing Athlete mögé, Unique Boy pedig megszerezte Rózsakerttől a harmadik helyet. Az utolsó kanyarból Racing Athlete vezetésével fordult ki a mezőny. Nixon nagyon elfáradt, így Unique Boy könnyedén elment mellette majd Racing Athlete mellett is, de Overnight is hatalmas lendületre kapcsolt. Unique Boy-nak sikerült a célegyenesben megtartania megszerzett első helyét, mögötte futott be Overnight, Racing Athlete a harmadik lett.

Befutási sorrend: Unique Boy (5) – Overnight (6) – Racing Athlete (2)

Győztes idő: 18,7

III. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész:

Vanderle kezdett a legjobban, de Worldleader, Very Nice Photo és Ultimate Force is az élbolyhoz tartoztak. Az első kanyarra Vanderle vezette a nagy számú mezőnyt Very Nice Photo-val szorosan a nyomában, majd Worldleader és Ultimate Force ügettek fej-fej mellett. A túlsó egyenesben Very Nice Photo átvette a vezetést Vanderle előtt, Worldleader még tartotta harmadik pozícióját. Az utolsó kanyar előtt Vertigo Vioxx kezdett feltámadni és hatalmas lendülettel érkezett Vanderle mögé, majd őt megelőzve a kanyarból kifordulva már ott ügetett Very Nice Photo mögött. Az utolsó pár száz méteren is kitartott a lendülete így elsőként ért célba, Very Nice Photo második lett, a harmadik helyezett célfotó után Vanderle és az utolsó pillanatban érkező Vesna közül végül Vanderle lett.

Befutási sorrend: Vertigo Vioxx (5) – Very Nice Photo (3) – Vanderle (1)

Győztes idő: 21,1

IV. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Prometheus és Tündérrózsa is jól startoltak, utánuk Sholty Geri és Sholty Csaba kezdtek hasonlóan jól. Sholty Csabi hamar hibázott, így számára véget ért a verseny. Az első kanyar után Prometheus és Tündérrózsa óriási küzdelembe kezdtek maguk mögött hagyva a mezőnyt, lemaradva Sholty Geri ügetett nyomában Olajbáróval. A túlsó oldal végén még mindig folyt a vezető két ló küzdelme, Olajbárónak sikerült lehagynia Sholty Gerit. A harcot és egyben a futamot végül Prometheus nyerte meg, Tündérrózsának a második hely jutott, Olajbáró érkezett meg harmadikként.

Befutási sorrend: Prometheus (4) – Tündérrózsa (7) – Olajbáró ( 3)

Győztes idő: 19,8

V. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Varannó, Wyoming River és Világszépe kezdték legjobban a futamot, Winoc SB és Vilmos viszont hamar hibáztak, így kiszálltak a versenyből. Az első kanyarban változások történtek az élen ügetőknél, Wyoming River is vétett, kiesett, Uliána Kettinek sikerült átvennie tőle a második pozíciót. A második kanyarban még mindig Varannó vezetett, őt már Világszépe követte, Uliána Ketti visszaesett a harmadik helyre. A túlsó egyenesben Winoc SB is feltűnt és sikerült a harmadik helyre ügetnie megelőzve Uliána Kettit. Az utolsó kanyar után Világszépe lendületet vett nyomában Winoc SB-vel, és biztossá vált, hogy ők ketten megszerzik az első két helyezést. A harmadik helyre Velocity érkezett, a verseny után azonban vizsgálat indult ellene a startnál galoppozás miatt. A Versenyintézőség döntése értelmében kizárták a versenyből, így meglepetésként Up Girl ölébe hullott a harmadik helyezés.

Befutási sorrend: Világszépe (4) – Winoc SB (6) – Up Girl (11)

Győztes idő: 23,1

VI. futam – Orbán Hendikep:

Serafina Ketti kezdte legjobban a nap hosszú távú futamát, mögötte Universal Boy és Unigena Sun is jó helyen ügettek. Az első kanyarban Unigena Sun az élre állt, megelőzve Serafina Kettit és Universal Boyt. Az egyenesben Serafina Ketti kicsit visszavett a tempóból, így visszacsúszott a harmadik helyre. Egy kört változatlan sorrendben ügettek, Unigena Sun és Universal Boy fej-fej mellett haladtak, Serafina Ketti még mindig harmadikként. A túlsó egyenesben Bezique Va Bene-t elindította hajtója, akivel meg is előzték Serafina Kettit, majd Pálinka is lehagyta őt. Pálinka lendülete nagyobbnak bizonyult, egészen a célig vitte őt, Universal Boy nem fáradt el, így a második helyet szerezhette meg, Bezique Va Bene a harmadikat.

Befutási sorrend: Pálinka (7) – Universal Boy (5) – Bezique Va Bene (6)

Győztes idő: 20,8

VII. futam – Iviza Sun Díj:

Oldtimer Diamant állt élre a start után, mögötte Szacharin és Astrid Evo kettőse ügetett, őket követte a favorit Sultana Jet. Rocky HR 8-as számáról szintén gyors volt és az első egyenesben már a vezető Oldtimer Diamant mellett ügetett, őket további három kettesfogat követte. Meglepetésre Rocky HR az utolsó kanyarban a vezetést is át tudta venni, azonban rossz szokása szerint elugrotta magát és kiesett a versenyből. Oldtimer Diamant-é lett így újra a vezető szerep, azonban a befutóban többen is elmentek mellette. Megérkezett Sultana Jet és könnyen nyerte a futamot, a második helyért folyt nagy küzdelem Szacharin és Henrik Ibsen A.T. között. Célfotó alapján utóbbi lett az ezüstérmes.

Befutási sorrend: Sultana Jet (2) – Henrik Ibsen A.T. (5) – Szacharin (1)

Győztes idő: 17,6

VIII. futam – Guernica Hendikep:

Red Stone kezdett hibával, diszkvalifikálták. Utah River állt élre, Ottey Boss, Sebastian Ketti, Rozália, Tiny Angel, Talisman Sun és Rigoletto volt az élmezőny sorrendje. A túlsó oldal közepén robbantott Uzsok és a hátán Lucky Boy is elindult. Utah River a befutóra még elsőként érkezett, azonban elment mellette Ottey Boss. Utah River az utolsó lépéseken próbált újra elindulni és megszorongatni Ottey Boss-t, de nem tudta megverni. Tommy Lee bontakozott ki a falon és ő végzett a harmadik helyen.
A futam után vizsgálat volt, a Versenyintézőség Tommy Lee-t pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Uzsok ölébe hullott a bronz.

Befutási sorrend: Ottey Boss (6) – Utah River (8) – Uzsok (14)

Győztes idő: 19,8

SHARE THIS