/ by /   Interjúk-szakcikkek, Uncategorized @hu / 0 comments

Bemutatjuk az ügető szakág trénereit – 1. rész

BUDAI ATTILA 

A vidéki tréningtelepen dolgozó szakembernek a 2018-as esztendőben viszonylag kevés futó lova volt, viszont a győzelmi hatékonyságuk egész évben kiválóan alakult, lovai a versenyeik 15%-át megnyerte, ami több, mint biztató az idei évre.
Pályafutását 1985-ben lovászként kezdte, majd a ranglétrát végig járva 1989-ben lett segédhajtó. 1995-ben győzelmi rekordot felállítva megnyerte a segédhajtó championi címet. Idomári pályafutását 1996-ben kezdte, az első komoly sikereket a Clinton Kft. lovaival aratta. Több korszakos klasszissal dolgozott együtt az évek során.

Mit lehet tudni a mostani istállójáról?
– Ladánybenén található az istállónk, Turbucz Sándor tulajdonos lovaival dolgozunk elsősorban. Jelenleg 26 lovunk van, ebből 16-al foglalkozunk Varga Sándor idomár kollégámmal közösen.

Hogyan értékelné a 2018-es szezont?
– Nagyon jó évet zártunk, sok versenyt nyertünk közösen, voltak kimagasló eredményeink. Sajnos pont a Derbyben nem állt mellénk a szerencse, de ezen kívül a többi lovunk igen jól teljesített.

Mit vár a 2019-es évtől?
– Ha a 2019-es évünk is olyan jó lesz, mint a tavalyi, akkor már elégedett leszek, de természetesen szeretnénk még jobban szerepelni, főleg a kiemelt nagyversenyeken.

Van-e olyan ló, aki valamiért pozitív vagy negatív meglepetést okozott?
– A hűséges Noble Rose-t tudom kiemelni, vele abszolút pozitívak az érzéseim. Ő már egyszer elkerült tőlem, de aztán úgy alakult, hogy ismét visszajött hozzám, tavaly pedig háromszor is győzni tudott, a tulajdonos és jómagam nem kis meglepetésére.

Melyik az a ló, aki valamiért különlegesebb?
– Zéno Boko-ról tudnék mesélni, ő egy kiemelkedően intelligens ló. Mindegyik persze nagyon okos, de ő egy igazi egyéniség. Volt olyan, hogy korán reggel kiszénáztam, erre egyszer csak megjelent és besétált mellettem a boxba. Valahogy még este kiengedte magát a karámból, de nem ment el. Reggel pedig szépen jött a szénára és várta a zabot.

SHARE THIS