/ by /   E-Turf Magazin, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Bemutatjuk a Derby évjárat reménységeit – 4. rész

Carina

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. saját tenyésztésű lova, Carina Dióspusztán látta meg a napvilágot 2016-ban, másfél évesen pedig az Ungaro Racing istállóba került az évek óta sikerrel működő bérleti szerződéses konstrukciónak köszönhetően. Fézer Róbert reménysége már az első csikóversenyek egyikében győzelemmel debütált a Kincsem Parkban és meg sem állt a duplázásig, a remek kezdés után a Regatta Díjban újabb sikert könyvelhetett el. Az 1200 méteres sprintben olyan kiváló importokat, mint Dante’s Peak és Golden Sea is sikerült maga mögé utasítania, így a csodás küllemű sárga a közönség egyik kedvencévé vált. A későbbiekben további két versenyben került kipróbálásra, szintén a legjobbak között, a Gróf Károlyi Gyula Emlékversenyben és a Kétévesek Kritériumában, előbbit 4. hellyel, utóbbit pedig előkelő ezüstéremmel zárta.

Apja, Steady As A Rock hazánk egyik legkiválóbb milereként vonult be a lóversenyzés aranykönyvébe, mindannyiunk nagy kedvence, “Rocky” 16 bravúros győzelmet aratott versenylóként, kétszer nyert Battyhyány-Hunyady Díjat, Millenniumi Díjat, háromszor Buccaneer Díjat. Nevéhez fűződik továbbá a Káposztásmegyeri Díj és az Imperiál Díj meghódítása is. A fantasztikus eredmények során állandó társa, Varga Zoltán lovagolta. Apaménként sokáig Dióspusztán fedezett, ahol nagy számban születtek hasznos csikói, emellett több kiemelkedő képességű utódot is nemzett. Köztük fontos kiemelnünk az utóbbi időben sokat fejlődő Muffint, legerősebb leszármazottja pedig a 2017-es év lova, My Luck. Anyja, Chiaraluna remek sprinterként Szlovákiában és Csehországban versenyzett 2009-2012-ig, 5 győzelmet és 10 értékes helyezésre tett szert. Anyakancaként még karrierje elején jár, ennek ellenére már első alkalommal reményteljes csikót adott a hazai versenysportnak, a négyszeres győztes Cirfandli (Overdose) személyében. Carina a második utóda, aki az eddig látottak alapján még túl is tehet bátyja teljesítményén.

 

Carina (belül) győzelme a Regatta Díjban, nyergében Paizs Gábor

Az Ungaro Racing istálló reménysége szülei révén középtávon lehet majd a legjobb, hiszen mindkét oldalon ezek a tulajdonságok kódolódtak. Anyai testvére, Cirfandli nyomdokain szintén a rövid-közép távú versenyek lehetnek a legfőbb célok, bátyjához hasonlóan pedig a hazai nagyversenyek mellett egy-egy külföldi megmérettetés is célkeresztbe kerülhet. Legközelebb várhatóan a Kincsem Parkban láthatja majd a nagyközönség, a tavaszi versenyek egyikében.

Varga Áron

fotók: Dr. Kovács Gábor

SHARE THIS