/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek / 0 comments

Már csak három hét és indul a galopp szezon

A rendszeres szombati ügető mellett március 31-én, vasárnap ismét megnyitja kapuit Magyarország egyetlen lóversenypályája a galoppsport rajongók előtt. Idén kivételes helyzetben vagyunk, hiszen az első hónapban öt versenynap izgalmas programját élvezhetik végig a szurkolók a Kincsem Parkban.

Lássuk mire is számíthatunk.. Március első hétvégéjén szokás szerint az I. kategóriás Megnyitó Versennyel melegítenek telivérjeink 1600 méteres távon. A nyeretlenek 1200-1600 méterig kapnak lehetőséget, a tapasztaltabb lovak három hendikepben is szerencsét próbálhatnak, az I. osztályú sprinterek pedig a Pestmegyei Hendikepben mutathatják meg tudásukat. Természetesen a hosszú távú lovak is szerephez jutnak, őket a Tavaszi Hendikep mezőnye várja majd 2000 méteren.

Április első hétvégéjén a szokásos nyeretlenek és hendikepek mellett Dőry Józsefre emlékezik a szervező az 1400 méteres III. kategóriás versenyben. A nap fő attrakciója a leggyorsabbakról fog szólni, ők II. kategóriában a Sütvényi Díjban csapnak majd össze.

Az év első kiemelt versenye, a Káposztásmegyeri Díj április 14-én kerül megrendezésre, ahol a pálya legjobb „öreg lovai” a szokásos 1400 méteres távon versenyeznek majd szintetikus felületen. A cél a halhatatlanság és a 2.000.000 forintos összdíjazás, melynek fele a győztest illeti meg. A klasszikus nagydíj napján az elit kategóriás Igazgatósági Díj a hosszú távú lovaknak-, a II. kategóriás Megyeri Díj a milereknek, a Horváth Károly Emlékverseny pedig a sprintereknek ad lehetőséget, hogy megcsillogtathassák tudásukat. Mint mindig, a nyeretlenek és a kis tudású lovak is számos lehetőség közül válogathatnak, míg az amatőr lovasok idén először léphetnek majd pályára.

Április negyedik versenynapján a háromévesek első komoly erőpróbáját láthatjuk, a mezőny tagjai a Gróf Erdődy Rudolf Emlékversenyben egymás között, idősebb társaikkal szemben pedig a Gróf Nádasdy Tamás Emlékversenyben-, a Gróf Csekonics Gyula Emlékversenyben- és a Húsvét Hendikepben is kipróbálásra kerülnek.

Április utolsó hétvégéjén a minden nap szokásossá vált nyeretlenek rövid- és középtávon szerezhetik meg első győzelmüket, a kisebb képességű lovak emellett távbírásukat is megmutathatják. Egy vasárnap sem maradhat napi főverseny nélkül, ezúttal az 1900 méteres Zirci Díj lesz majd a hétvége szenzációja.

A részletes versenykiírás az alábbi linkre kattintva elérhető:

https://kincsempark.hu/data/galopp_versenykiiras/galopp_versenykiiras_2019.pdf

Varga Áron

fotók: Cyber Cat

 

SHARE THIS