/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Fiatal német szindikátus járt a Kincsem Parkban

Néhány német fiatalt összefogó futtatói kör, azaz egy új szindikátus járt az elmúlt hétvégén hazánkban, akik kifejezetten a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show-t és a hazai lóversenyzést szerették volna megismerni.

A hétvégén ellátogattak a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Dióspusztai telephelyére, így informálódva a magyar angol telivér tenyésztésről, vasárnap pedig a Kincsem Parkban is tiszteletüket tették, hogy górcső alá vegyék a versenyzést is. A futtatók Kincsem leszármazottját versenyeztetik, akit komoly céllal szeretnének majd a magyar közönség előtt is bemutatni, azonban kisebb sérülés miatt ezt most ki kellett hagyniuk, így ló nélkül néztek körül nálunk. A fiatalok nagyon elégedettek voltak a Dióspusztán látottakkal, Balika Attila ménesmester minden igényt kielégítő előadás és idegenvezetés után még egy szóbeli egyességet is kapott a német-magyar tenyészközpontok kapcsolatának még szorosabbra fűzését illetően. A fiatalok ugyanis a röttgeni ménestől bérlik lovaikat.

A jelenleg három lovas istálló-ban Halbmond, Wellenreiter (Ő Kincsem egyik leszármazottja) és Party Moon ropogtatja a zabot, felkészítőjük a sokszoros Group-győztes tréner, Markus Klug. A német csoporttagok között egyébként többen profi fogadók is, akik vasárnap élesben is kipróbálták magukat a magyar játékban és nagyon kellemes sportélményekkel is gazdagodtak a hétvégi látványos versenyeknek köszönhetően.

A látogatás végén elmondták, nagyon szimpatikusnak találták a magyar pályát és a ménest is, így szeptemberben mindenképpen visszatérnek még hozzánk remélhetőleg akkor már versenylóval együtt.

SHARE THIS