/ by /   A nap híre, Hazai agár hírek / 0 comments

Jaytee Milan fantasztikus futása

Jaytee Milan bravúros győzelmet szerzett a Tavaszi Lóverseny és IX. Food Truck Show pénteki napján, a 2. agárfutamban. Tulajdonosával, Molnár Károllyal és trénerével, Tenczel Gáborral beszélgettünk a verseny kapcsán.

Molnár Károly:
Több agarad is futott aznap, ráadásul közülük kettő egy futamban, volt ennek előnye vagy hátránya?
– Igen, Jaytee Milan, a leggyorsabb és Chilli, a legkedvesebb agaram egy futamban állak starthoz pénteken. Ennek legfőképpen lelki hátránya volt, hiszen mindkettőnek szurkoltam, Jaytee Milannak azért, mert ismerjük a képességeit, Chillinek pedig azért, mert ő az, aki által bekerültünk az agárversenyzésbe, ráadásul 2018-ban rengeteg örömöt okozott nekünk a versenypályán elért eredményeivel is. Ő a család egyik kedvence, a veterán retrieverem mellett.

Mi volt az előzetes megérzésed Jaytee Milannal kapcsolatban?
– Bár tudjuk, hogy Jaytee Milan kivételes gyorsasággal rendelkezik, egy versenyen bármi megtörténhet. Elég egy rossz start vagy egy kisebb ütközés és akár leghátul is végezhet még a legjobb agár is.

Deadshot-ot mennyire érezted riválisnak?
– Baranyai Ádám barátomat és a nagyszerű Deadshotot nem lehet félvállról venni. Ádámot nagyon jó szakembernek tartom, Deadshotot pedig kiváló agárnak, így koránt sem voltam biztos abban, hogy Jaytee Milan fog nyerni. A mostani győzelem ellenére továbbra is azt gondolom, hogy bármikor fordulhat a kocka és lehet még Deadshot a dobogó első fokán Jaytee Milannal szemben.
De ami igazán a lényeg, hogy minden agár egészségesen jött le a pályáról.

Mikor és hol fog Jaytee Milan legközelebb starthoz állni?
– Ez majd Tenczel Gábor trénerrel folyatott egyeztetés után fog eldőlni. Természetesen június végén az Agár Derbyben a Kincsem Parkban mindenképpen szeretnénk majd indítani, illetve a fő cél vele az Ír Derby. Természetesen addig is starthoz áll majd néhány versenyben.

Agarak, ügetőlovak, versenyek, hogy van energiád ennyi mindenre?
– Legfőképpen páromnak, Petrának tartozom hatalmas köszönettel, hogy évek óta türelemmel viseli a szenvedélyemet, a versenyzést és hogy mindenben támogat engem. Nélküle biztosan nem működne mindez.

Tenczel Gábor:
Már jó pár hónapja nálad van Jaytee Milan tréningben, mennyit változott a kutya amióta Hozzád került?
– Leginkább mentálisan változott sokat. Magabiztos és határozott lett, aki tudja, mit akar. Előtte eléggé bizonytalanul futott, ez mára teljesen megváltozott. Megkapta azt a mentális is fizikális felkészítést, ami ahhoz kell, hogy kiváló versenykutya legyen.

Van-e valamilyen edzéstaktika vele?
– Nincsen különösebb taktika. Szerencsés vagyok vele, mert az átlag tréningmunka tökéletesen fekszik neki. Természetesen figyelem, hogy mennyire fáradt éppen, milyen az állapota, de nagyon könnyű vele dolgozni, mert megmutatja, hogy mire van éppen szüksége. Ellentétben sok más agárral, akik látszólag tele vannak energiával, de mégis fáradtak.

Hogyan készültetek a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show-ra?
– Folyamatos felkészülésben van az agár, nem kellett őt kifejezetten a pénteki futamra pluszban készíteni. Hozzáteszem, hogy biztosan nincs még a legjobb formájában, de egy olyan képességű agár, aki így is hozza a várt eredményt. Meggyőződésem viszont, hogy még ennél is sokkal többre lehet képes.

Milyen esélynek tartottad őt, pláne, hogy Deadshot is starthoz állt?
– Nehéz kérdés, mivel versenyről van szó, valahol mindenki nyerni jött. Ennek ellenére nagyon vegyes érzelmekkel voltam ezzel kapcsolatban, hiszen Baranyai Ádám nagyon jó barátom és nem szívesen mérem vele össze az „erőnket”, ha lehet így fogalmazni. Deadshot pedig egy rendkívül jó agár, aki nem mellesleg Lyreen Mover, azaz Drogba fia. Őszintén megmondom, egy döntetlennek örültem volna a legjobban.

Mik a további tervek Jaytee Milannal? Itthon vagy külföld?
– Nagyon várjuk a Nemzeti Agár Stadion elkészültét, addig is konditartás végett fog majd persze versenyezni is.
Külföldi kérdésben az Ír Derby tervben van vele, amit lassan elkezdünk előkészíteni. Nyilván ebbe sok minden beleszólhat, de bízom a legjobbakban.

SHARE THIS