/ by /   Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

Virna Lisi bécsi győzelme

Az ötéves kanca, Virna Lisi szép győzelmet aratott vasárnap Ausztriában. Idomárját, Zoltan Ozvart és hajtóját, Angyal Andort kérdeztük a nagyszerű sikerről.

Zoltan Ozvar:
– Régóta gondolkoztunk már abban, hogy megpróbálkozunk egy külföldi versennyel, Krieauban pedig pont találtunk egy számára megfelelő futamot. Az 1600 méteres táv fekszik neki, ez pedig pont ilyen verseny volt.

Mik voltak az előzetes megérzéseid a versennyel kapcsolatban?
– Optimista voltam, bíztam a ló képességeiben. Jó volt a startszám, kedvező volt a táv, a mezőny is hasonló tudású lovakból állt. Minden adott volt egy eredményes szerepléshez.

Hogyan készültetek a versenyre?
– Ugyan azokat a munkákat kapta, mint a hazai versenyek előtt, nem változtattunk semmin. Úgy dolgoztunk vele, ahogyan szoktunk.

Milyen taktikával készültetek?
– Nem volt különösebb, kőbe vésett taktikánk, azt tudtuk, hogy ez a rövidebb táv jobban fekszik majd a lónak. A győzelemhez viszont szerencse is kell, ami most mellénk állt, hiszen utat kapott a befutóban és nagyon szépen el tudott jönni a favorit mellett.

Hol és mikor láthatjuk őt legközelebb futni?
– Most kap egy kis pihenőt, utána majd meglátjuk, hogy lesz érdemes kihozni. A Kincsem Parkban is biztosan fog szerepelni, de tervezünk ismét külföldre, Ausztriába jönni.

 

Angyal Andor:
Mióta hajtod a Virna Lisit? Mi a benyomásod róla?
– Virna Lisit tavaly december óta hajtom rendszeresen, minden versenyben eredményesek voltunk idáig. Jó fejű, könnyen kezelhető ló, a lehető legegyszerűbb hajtás.

Van-e olyan tulajdonsága, a mit érdemes kihasználni versenyben, vagy bármi, amire oda kell figyelni?
– Szeret élen versenyezni, de ha nem túlságosan erős a tempó akkor a végén is szívesen jön a befutóban, ahogyan ezt vasárnap Bécsben is megtette. Nagyon szeret tanyán készülni, mert nehezen viseli a boxot és a bezártságot.

Milyen volt a mezőny, mennyire voltak erősek a versenytársak?
– Tudtuk, hogy az 1600 méteres verseny igazán kedvez majd neki és szerencsére nem is tévedtünk. A mezőny kiegyenlített volt, 11 nagyon azonos képességű ló futott a futamban.

Hogy zajlott a verseny? Lehetett a győzelemre számítani?
– Sikerült a start után a favorit mögé helyezkednem, aki végig diktálta a tempót a vezető helyen. A befutóban sikerült helyet kapnom ahol ki tudtam jönni mellé, így az utolsó 100 méteren kisebb meglepetésünkre lehajráztuk és 16,8-as idővel megnyertük a futamot. Számítottunk ugyan arra, hogy jól fog futni, de előzetesen 2-3 lovat jobbnak gondoltunk nála. Ezen a napon azonban szerencsére mi voltunk a legerősebbek.

 

SHARE THIS