/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények a Hazafi Díjról

Lili (Gönczi Rebeka) már elől, Fit to Fly (Nagy Tamás) küzdelemben

A házibefutó minden alkalommal nagy öröm, hiszen egy istálló lovainak formáját tökéletesen kell időzíteni az ilyesfajta bravúrhoz, ezt pedig két teljesen különböző atlétánál nagyon nehéz elérni. Az már csak hab a tortán, ha egy istálló mindezt a nap egyik legjelentősebb futamában viszi véghez, Zala Csaba lovai, Lili és Fit to Fly ráadásul egy kiemelkedő favoritot utasítottak maguk mögé. A tapasztalatokkal kapcsolatban a mestert kérdeztük.

Először is engedd meg, hogy még egyszer gratuláljak, nagyon szép teljesítményt nyújtottatok,  persze ehhez hozzátartozik, hogy mindkét lovad igazán remek formában volt.

Köszönjük! Lilit nem tudtuk idén még kihozni, korábban említettem neked is, hogy sérülés hátráltatta a felkészülését, emellett munkában jó mozgása ellenére nem igazán “törte magát”, sokkal kevésbé mutatta meg a valós tudását. Számomra is kérdés volt, hogyan szerepel majd, az itthon látottakhoz képest viszont versenyben sokkal erősebb volt. A távtól nem tartottam, mert mindig is úgy véltem, hogy ő hosszabb távokon lehet igazán eredményes. Lovasa nagyon jól helyezkedett vele, szépen utazott a favoritok mögött, átlátta a lehetőségeket és elég türelmes tudott maradni ahhoz, hogy kivárja a kínálkozó alkalmat. Innen is még egyszer köszönöm Gönczi Rebekának a remek lovaglást

Tényleg minden szempontból tökéletesen kivitelezett akció volt, hogyan tovább? Mikor szeretnétek újra kihozni?

Tervezés alatt van a jövője, előneveztük a Derby-re, természetesen oda igyekszünk a top formáját igazítani, addig kisebb versenyekben próbáljuk picit nyújtani a távját, hogy lássuk mire képes, de a következő lépcsőfok még nem fixálódott.

Nagyon jól futott az Overdose csikód, Fit to Fly is, az ő versenyét hogyan értékeled? Valami hasonlóra számítottál?

Megmondom őszintén én Őt előrébb vártam, mint Lilit, munkaformái alapján legalábbis sokkal inkább mutatta magát, jobban közlekedett. Ennek ellenére persze nagyon örülök, hogy döntőbe került, úgy néz ki a távval neki sem volt gondja. Kétévesen elég gyors volt, akkor még nem gondoltam, hogy hosszabb távon is tervezhetek vele, most viszont őt is próbára tesszük egy kicsivel hosszabbra. A tervek szerint az Erzsébet Királyné Díjban futhat legközelebb.

A győztes csapat

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Vasárnap több lovad is képviseli az istállót, milyen esélyeitek vannak?

Elég sok indulónk lesz szerencsére, Eiskönigin-el és Balkan Whisper-el most egyenes pályán próbálkozunk, hiszen még egyikőjük sem futott ilyen versenyben, remélem jobb formával mutatkoznak majd, mint amit eddig láttunk tőlük. Sorbonne a Székkutasi Hendikepben szerepel majd nagyon kis súllyal, bízom jó futásában. Továbbá Stage Of Being és Allegro is versenyeznek, mindketten az Árpádhalmi Hendikepben, Stage Of Being első tipp lett, míg Allegro-val próbát teszünk egy kicsivel hosszabb távon, meglátjuk mennyire tetszik majd neki.

További sok sikert! Találkozunk vasárnap!

Varga Áron

Fotók: Feith Sándor

SHARE THIS