/ by /   A nap híre, E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Szenttamási Díj a vasárnapi galoppon

Ezen a hétvégén sem fognak unatkozni, akik a Kincsem Parkot választják hétvégi kikapcsolódásként, hiszen a Szenttamási Díj mellett további kilenc futammal várjuk a kedves érdeklődőket. A vasárnapi napon összesen 88 telivér részvételére számítunk, 53 istálló és 25 zsoké méri majd össze tudását.

A háromévesek kezdik megmutatni magukat, hamarosan kiderül ki távbíró és ki az akinek érdemes a rövidebb távoknál maradni, a hétvégén sok mindent megtudhatunk majd. A nap első versenyében a legendás Derby nyerőre, Turbó-ra emlékezünk. Az 1200 méteres versenyben Lady Zsu, Sorbonne és Navajo képviselhetik a legjobb esélyt.

Szintén a sprinterek játszanak szerepet az Aréna Díjban. A 11 lovas társaságban több import méri össze magát a magyar lovakkal, Thai Rock, Franko és Amoreena hármasában bízunk legfőképp.

A nap egyik jelentős tiszteletdíjas versenye a Törökszentmiklósi Díj lesz, ahol 100.000 forint TÉT Jackpottal is kalkulálhatunk. A hároméveseknek és idősebbeknek kiírt futamban Stormatic-nak állhat a zászló, mellette a győzelemmel záró Muizenberg Rock és a hibátlan mérlegű Butch Boy Cassidy is favorit lehet.

I. osztályban futnak a Nagykunsági Hendikep versenylovai, egy mérföldes hendikepben, a nyolclovas társaságban Tangra, Levendula és Fancy Fury hármasának döntőjére számítunk.

A nagy érdeklődésre való tekintettel két részre osztották az 1800 méteres gyepes nyeretlent. A nap V. futamában 13-an állnak starthoz, a Hoppegarten-t is megjárt Enigma-ban, Tarzaniya-ban és Sea Secrets-ben láttuk a legtöbb fanzáziát, de a 13 lovas társaságban több meglepetés is születhet.

Fiatal háromévesek és öreglovak versenyeznek együtt az 1400 méteres Szolnoki Hendikepben, a nagy súlykülönbségek miatt a könnyű terhű lovak is remekelhetnek, véleményünk szerint Red, Fightning Felix és az Supreme csatázhatnak a győzelemért.

A napi főversenyben a Szenttamási Díj-ban 1,3 millió forintos összdíjazásért versenyeznek a pálya gyors lovai, szám szerint öten. A mini mezőnyben a hűséges Báthory, a fantasztikus Capitaine Fregate és a szépséges Blokád lehet majd a legnagyobb játék, ugyanakkor a tavalyi címvédő Wizardess is megnehezítheti a favoritok dolgát.

Wizardess a 2018-as Szenttamási Díjban, az Álmodó istálló színeiben

A pálya kis képességű lovai egy igencsak vegyes 13 lovas társaságba verbuválódtak, a csapat az Imremajori Hendikepben néz majd farkasszemet, és itt bizony bármilyen forgatókönyv elképzelhető. Az eddigiek alapján nagy eséllyel Sámánkő-Kovács Sándorral, Judit-Suták Csengével, valamint Holiday-Gönczi Rebekával lehet majd ott a végelszámolásnál.

A nyeretlenek másik része gyeppályás versennyel versennyel zárja majd a napot. A 13 lovas mezőnyben többen is bizonyíthatnak, a Magyar Turf tippje Landkaiser-Cellem és To You You.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Start 14:00-kor

Varga Áron

fotó: Feith Sándor és dr. Kovács Gábor

SHARE THIS