/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai ügető hírek / 0 comments

XIII. Ügető árverés a Kincsem Parkban

Az Ügető Tenyésztők Országos Egyesülete a Kincsem Nemzeti Kft együttműködésével szeptember 28-án megrendezi a hagyományos ügető árverést a Kincsem Parkban. Fazekas Andreát az Ügető Tenyésztők Országos Egyesületének munkatársát kérdeztük az eseménnyel kapcsolatban.

Hány ló kerül felvezetésre az árverésen és milyen korúak?
– Az eddigi jelentkezések alapján összesen 25 ügető kerül kalapács alá, ebből 23 yearling – azaz másfél éves – akik most fognak tréningbe kerülni, illetve 2 idősebb ló lesz felvezetve.

Vannak-e klasszisnak ígérkező csikók?
– Mindegyik csikó nagyon ígéretes, nem is szeretnék egyet sem kiemelni. Érdemes tehát figyelemmel kísérni a felhozatalt, a származást, a küllemet. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy több, későbbi derbynyerő ló is a korábbi árveréseken került új tulajdonoshoz.

A tavalyi árverésen hány ló kelt el?
– 2018-ban 28 ló került felvezetésre és ebből 10 talált gazdára a licitek során.

Milyen az előzetes érdeklődés az idei eseményre?
– A tárcsák előregisztrációjának száma alapján igen nagy az érdeklődés a mostani árverésre is. Nagyon jó és szoros az együttműködésünk a Kincsem Parkkal, így számtalan kedvezményt tud kínálni a leendő tulajdonosoknak a versenyszervező. A tervek szerint az itt vásárolt lovaknak egy komoly díjazású versenye lesz, az Ügetőderbyben való indulás feltételei jóval kedvezőbbek lesznek, gondolok itt a nevezési díjra és ami a legfontosabb, hogy a hazai tenyésztésű, de külföldi tréningbe vagy tulajdonba került ügetők számára minden nagydíj nyitva van, így jelentős nemzetközi jelenlétre is számíthatunk a régió országaiból.

Van-e olyan oldal, ahol fel lehet készülni ezekből a lovakból?
– A katalógus hamarosan elkészül, továbbá a Kabala Ménes Kft. rádiházi ménesének Youtube csatornáján (https://www.youtube.com/user/Radihaza1) minden eladásra szánt csikóról készült egy kis videó anyag.

Hol lehet további információt, katalógust találni az árverésről?
– A www.ugetoarveres.hu és a www.facebook.com/ugeto oldalakon illetve az www.ugeto.com oldal XIII. Ügető Árverés link alatt minden részlet és az online katalógus is megtalálható.

Várunk mindenkit szeretettel szeptember 28-án szombaton 11:00 órakor a Kincsem Parkba!

SHARE THIS