/ by /   E-Turf Magazin, Hazai ügető hírek / 0 comments

Tänczer Tamás Münchenben versenyez

Csütörtökön kerül megrendezésre a FEGAT Férfi Amatőrhajtó Európa – bajnokság, ahol eredményes amatőrhajtónk, Tänczer Tamás képviseli Magyarországot.

Nem először állsz starthoz ebben a megmérettetésben. Mesélj kérlek erről a versenyről.
– Ez a FEGAT Amatőrhajtó Európa-bajnokság, melyet minden évben megrendeznek és 14 ország résztvevői mérik össze tudásukat, mindig más-más országban. Összesen négy futamban kell majd hajtani, különböző lovakat.

Megvannak már a lovak, akiket hajtani fogsz?
– Igen, már megtörtént a sorsolás. A nevük tetszik: Aston Martin S, Fulham, Diego de Busset és a 11-es startszámú legesélyesebb lovam, I Love You Darling. Remélem nemcsak a nevük lesz jó és idén is sikeres leszek.

Lesz lehetőségetek előtte kipróbálni őket?
– Nem, a verseny előtti melegítésben tudunk csak velük megismerkedni. Ezen kívül csupán azt tudjuk róluk, amiket a trénerek, tulajdonosok elmondanak róluk, amilyen instrukciókat adnak hozzájuk.

Két éve már részt vettél ezen a versenyen és szép eredményt értél el.
– Igen, akkor 6. lettem, egy futamot megnyertem, viszont sajnos az egyik lovamat lejelentették, így csupán 3 versenyből átlagolták a végeredményt. Bízom benne, hogy idén több szerencsém lesz.

Hogyan készülsz a mostanira?
– Úgy érzem jó formában vagyok, illetve azok a lovak, amiket a Kincsem Parkban hajtok rendszeresen. Optimistán várom a német kalandot. Jön velem a saját csapatom, Horváth Zoltán idomár, illetve viszem a saját felszerelésemet is persze.

Mire számítasz az idei megmérettetésen?
– Természetesen minden meg fogok azért tenni, hogy dicsőséget szerezzek a hazai lóversenysportnak. Szerencsére az elmúlt hétvégén itthon a Kincsem Parkban 9 versenyből 4-ben nyertünk, így ez egy nagyszerű lendületet ad csütörtökre. Bízom benne, hogy az istállóformánkat át tudom konvertálni eredménnyé a külföldi versenyen is.

 

SHARE THIS