/ by /   E-Turf Magazin, Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Kincsem Park Díja a vasárnapi galoppon

Az év utolsó előtti versenynapján 11:30-as kezdettel várunk minden kedves lóversenyrajongót a Kincsem Parkba, a napi főversenyünk a Kincsem Park Díja lesz, ahol éppen egy évvel ezelőtt Nancho csillogtatta meg tudását. Főfutamunkban hat indulóra számítunk, köztük Impactful (Stanislav Georgiev) korrigálásában bízunk, véleményünk szerint nyerő formájával erre minden esélye meglehet. A nemzetközi mezőnyben az osztrák színekben versenyző Rouge Runner (Miladin Stanarevic) is erősíti a mezőnyt, eredményei alapján pedig komoly veszélyt is jelenthet a favoritra. Maisons-Laffitte, Chateaubriant, Aix-Les-Bains, La Teste de Buch és Longchamp versenytereit is megjárta már, és mindvégig közel volt a nyerőhöz, még ha ez helyezésekben nem is látszik meg feltétlenül. La Shaba (Suták Csenge) remek beállításból (53 kg) futhat, nyerő szériában van, így akár a duplázásán sem lehetne meglepődni. Start 14:30-kor.

Nancho a 2018-as Kincsem Park Díjának győzelmekor, nyergében Bakos Gábor

Nyolcfutamos versenynapunk során minden versenyző megtalálhatja számításait, a távok 1000 métertől 1900 méterig nyúlnak, több hendikepünkben az alacsonyabb és magasabb képességű lovaink is versenyezhetnek, valamint kisebb kategóriás versenyekben is próbára tehetik tudásukat. 11:30-kor kezdünk az Üllői Hendikep-el ahol Crime Fighter-Illendő és Mahagóni hármasa várható az élmezőnybe. A favorit esetében egyetlen kérdés csupán, hogy képes lesz-e elég gyorsan kezdeni, hiszen 1000 méteren ez elengedhetetlen.

Fél órával később 1400 méteren a Városligeti Díj mezőnye versenyez majd V. kategóriában, hét telivér részvételével. A kis társaságban papíron Muizenberg Rock a legesélyesebb, magas számai mellett lovasa a sokszoros champion, Stanislav Georgiev is ajánlja. Mellettük az osztrák színekben meglehetősen későn debütáló Wild Silk és Cellem lehetnek a legerősebb ellenfelek, de Korallenfeuer-t sem szabad figyelmen kívül hagyni.

Az Istvánmező Hendikepben mindössze hat lóra számíthatunk, így a fogadás izgalmát Tét jackpottal kívánja növelni a szervező. Az esélyesek között a hölgyek táborában látjuk a legnagyobb fantáziát, United Suták Csengével, Benihana pedig Mocsinka Viviennel versenyez majd, mindkét lovas hölgy remekelt egy hete, két-két győzelemmel bővítették statisztikájukat, szériájuk ezen a héten is folytatódhat.

Szokásos csikófutamaink között újabb Nyeretlen lovaknak szól majd a nap 4. futama, ahol a szaklap Valíriai Acél győzelmét véleményezi. A jó képességű sárga erősebb mezőnyökben is próbálkozott már, ezúttal akár az elsőséget is megszerezheti. Ellenfelei közül Tornado Twister már debütálásakor ígéretes képet festett, további javulással még a győzelemre is esélye lehet. Supergirl két hete javulást mutatott, Centrum és Ayers Rock pedig szintén stabilan teljesített, de tudják a csikók esetében bármi megtörténhet.

A Gubacsi Dűlő Hendikepben 1400 méteren versenyezhet majd a mini mezőny. Az eddig látottak alapján She Moves, Stormatic, Rebelliously és Good Heart négyesében láttuk a legnagyobb fantáziát, mellettük viszont a top formában lévő Sámánkő is okozhat némi meglepetést.

Tehetséges amatőrlovasaink se maradnak saját verseny nélkül, ők a 6. futamban csillogtathatják meg tudásukat. Macaron-t (Pap Gabriella) már sokszor vártuk az élre, ismerős kézben már igazán hazaérhetne. Pókerarc stabilan tudja 40 körüli számait, amellyel papíron szintén jól áll, míg Megfogó és Kovács Milán párosa a stabilitás révén kerülhet döntőbe.

Napi záróversenyünket az „ötbés” társaság igyekszik még színesebbé tenni a Ligettelki Dűlő Hendikepet, jelen esetben kilenc indulóval kalkulálhatnak fogadóink. Az itt futó versenyzők szinte mindig együtt futnak, így most a kedvezőbb beállítású lovak között látjuk a nyerő kilétét. Judit szinte „mezítláb” fut és mindig nagyon közel végez, így akár győztesként is kikerülhet a küzdelemből. Tréningtársa Bryan váltakozva teljesít ugyan, mégis úgy véljük az év végére ismét előhúzhatja erősebb számait, amellyel akár nyerhetne is. Lovely Fighter szintén tud annyit, hogy a döntőbe kerüljön, esetében a táv lehet csak ellenfél.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Varga Áron

fotó: dr. Kovács Gábor

SHARE THIS