/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Magyar tenyésztők elismerése Bábolnán

Harmadik alkalommal hívta Bábolnára a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesülete a honi sport szereplőit. Az Agrárminisztérium 20.5 millió forint jutalmat ajánlott fel a Magyar Tenyésztésű Galopp Versenylovak Championátusára a szezon végi rendezvényen. A prémium az angol telivér tenyésztők elismerése, akik a közel két évszázada kitűzött utat járják.

A díjátadást szakmai előadások előzték meg, amelyeken Bélley Márta, a Magyar Méneskönyv vezetője és a Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségének elnöke átfogó tájékoztatást nyújtott a hazai telivértenyésztés jelenlegi helyzetéről. Örömünkre szolgál megjegyezni, hogy évről évre kedvezőbbek a hírek. 2019-ben több fedezőménnel, több kanca fedeztetéssel, több csikóval és emelkedő számú pályára küldött yearlinggel számolhatunk.

A szakmai beszámoló előtt, Dallos Gyula kormánybiztos az alábbi szavakkal nyitotta meg az előadást: – A Jóisten lótenyésztésre teremtette a magyar földet. Meg kell találni önbizalmunkat, és a világ élvonalába kerülünk.

Mindezt követően Dr. Németh Csaba, a Magyarországi Galopp Versenyló Tenyésztők Egyesületének ügyvezetője tudományos előadást tartott a telivér tenyésztés nemzetközi állásáról.

Dióspuszta és Bácsalmás vitték a prímet, rengeteg jól megérdemelt díjat begyűjtöttek. A nagybecsű elismertek között díjat vett át dr. Ecsedi Letícia, dr. Kovács Petra, Gajdos Zsolt, Hitka Péter, Korona Károly, Molnár Ferenc, a Miko Racing and Trading Kft., Mikó Károly, Takács Bence László, Téglás Balázs, valamint Tóth József. Nem soroljuk fel az összes díjazott telivért évjárat, ivar és táv szerint, kitartó munkájával megtette ezt Bélley Márta egy áttekinthető felsorolásban. (Írásunk végén tessék kattintani.)

Az előadások során hangsúlyt kapott a trenírozás is, dicsérő szavakkal illették Georgiev Stanislav, Fézer Róbert, Maronka Gábor, Pető Sándor, Rácz Attila, Sztojka Rudolf, Zala Csaba és a pályakezdő Mucsi Enikő Zsófia nevét.

https://angolteliver.com/championatus-resztvevok/archivum/2019

Kovács Botond.

SHARE THIS