/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Pályabezárások világszetre (frissítve)

Írta: Kovács Botond.

A hétvégi optimista hangulatot felváltotta az megelőzés diktálta higgadt óvatosság. Világszerte pályabezárásokat jelentenek be, két nagydíj elmarad.

Aintreeben háromnapos míting keretén belül rendezték volna a Grand Nationalt április 2-án. A Jockey Club zárt kapus megoldásra készült, de a kormány intézkedései nyomán a British Horseracing Authority elrendelte a versenysorozat törlését. Ennek ellenére a többi kiírt brit versenynapot március végéig megtartják, de látogatók nélkül. Az intézkedés keddtől lép életbe.

Franciaországban múlt héten folytak a versenyek, még ha zárt pályákon is. Keddtől azonban ennek is vége, a France Galop követte a német példát, ahol már múlt héten bejelentették a futamok elmaradását. Előreláthatóan április közepén áll vissza a rend. Hétfőtől Olaszországban és Belgiumban is leállították a versenyüzemeket.

Írország tovább versenyez a néptelen pályákon, de a PaddyPower és a BoyleSports bezárja irodáit.

Kentucky államban huszonöt megbetegedést regisztráltak hivatalosan, és egy ember elhunyt a betegség miatt. Ennyi elég volt az amerikaiaknak, hogy elhalasszák a 146. Kentucky Derbyt, szóba sem került a zárt kapus versenynap megtartása. A hivatalos bejelentést keddre várják, de biztos forrásból úgy értesült az amerikai sajtó, hogy ez csupán formalitás lesz. A döntést az állam kormányzója rendeli el, a pálya menedzsmentje csak végrehajtja az utasítást.

Hongkongban és Dubajban még nem adták fel teljesen a reményt. A vasárnap megtartandó Hong Kong Derbyre érkezhetnek látogatók ugyan Sha Tinbe, de a pálya közelébe sem engedik azt, aki az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott (arról nincs szó, hogy ezt miként ellenőrzik). Happy Valley-ben zárt kapus versenyek lesznek március 18-án, de beengedik a tulajdonosokat a pálya bizonyos részeibe. Dubajban nézők nélküli a World Cupra készülnek.

 

FRISSÍTÉS

 

A BHA kedd délben minden verseny megrendezését megtiltotta április 30-ig. Az intézkedés szerdától lép érvénybe.

SHARE THIS