/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Írország leáll, Svédország kitart – gyorshír

Írta: Kovács Botond.

Írország sem kockáztat tovább, a szerdai versenyeket törölték a programról. Leo Varadkar miniszterelnök minden sporteseményt betiltott a szigetországban, még azokat is – így a lóversenyzést – , amelyek eddig zárt kapuk mögött folytak. Az újrakezdés dátuma április 19-e. Elmarad az Ír Grand National is Fairyhouse-ban, amelyet Húsvétkor futottak volna, bár ennek későbbi megtartásra még van remény.

Az írek bírták legtovább, a döntésre nem sokkal azután került sor, hogy Európa szinte összes lóversenytere bezárt, bár Svédországban még van ügető, ma három helyen rendeznek futamokat (Åby, Romme, Solvalla).

A világ fogadói az Amerikai Egyesült Államok (Florida), Dél-afrikai Köztársaság és Hongkong indulóiért izgulhatnak. Már a hét elején eldőlt, hogy Dubajban nem rendezik meg a Szuper-szombatot, elmarad a World Cup. Az ott rekedteknek egyelőre azon fő a fejük, hogyan kerüljenek haza a lovaikkal.

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a telivérek és ügetők munkája mindezek ellenére folyik, a szakma fegyelmezetten végzi a dolgát.

SHARE THIS