/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Készen állunk a startra – Lakatos Á., Weber Zs., Varga S.

A Kormány néhány napja rendeletben fogalmazta meg a sportrendezvényekkel kapcsolatos intézkedéseket. Döntött a zárt kapus események újra indulásról és kimondta, hogy a lóversenyt sportesemények kell tekinteni. Így zöld lámpát kapott az újraindulásra. Mire gondolt először a hír hallatán?
Weber Zsolt: Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy újra indulnak a versenyek a Kincsem Parkban.
Varga Sándor: Nagy örömmel töltött el, hogy újra indul a verseny. Mindenki azért dolgozik, hogy eredménye is legyen a befektetett munkának. Ezúton kívánok mindenkinek jó egészséget és sok szerencsét az újra induló versenyszezonban.


Hány lóval készül az első versenynapra? Emeljen ki belőle néhányat! Kiket láthatunk az istállóból futni az első hetekben?
W. Zs: Az első verseny nap két lovat fogok hajtani, az egyik Ultra Lady, a másik Vezér, ezen kívül az istállónkból Lakatos Árpád is hajtja az egyik kedvenc lovát Renoir Lag-et.
V. S.: Három lóval készülünk az első versenynapra, Ambrosia Gielle, Vitya és Born To Do It kezdik a megmérettetést. Born To Do It most debütál. Ambrosia folytatja pályafutását, még ő is kezdő lónak számít, hiszen csak hat verseny van a lábaiban. Vitya remélhetőleg kiheverte a herélést, és újult erővel kezdi meg a szereplést. Minden idomításomban lévő lóval készültünk, ahogy a kiírások kedveznek, ennek megfelelően indulnak a lovak majd.

Weber Zsolt és Urban Lady – szombaton start, a páros még rápihen a versenyre


Miben változott az elképzelés így, hogy megvan a konkrét időpont? Milyen munkákkal készülnek? 
W. Zs.: Eddig lassú munkákkal készültünk a lovakkal, mióta már sejteni lehetett, hogy visszaállítják hamarosan a versenyeket, azóta intenzívebben mozgatjuk őket, és gyors munkákat is kapnak. Úgy tervezzük, hogy sűrűn szeretnénk starthoz állítani a lovainkat.
V. S.: Gyakorlatilag ugyanazokat a munkákat végeztük most is, hiszen a lovakat nem lehetett leállítani, nulláról nem indulhatnak.


Kik lehetnek a következő nagydíjak és klasszikus versenyek esélyesei az istállóban? Hogy látja az augusztus 20-i Derby hétvégét?
W. Zs.: Van néhány ígéretes saját tenyésztésű csikónk, bennük bízunk, de mindenképpen hosszú távon tervezünk velük, és számunkra nem a kétéves versenyek a legfontosabbak. Nagy izgalommal várjuk a derby-étvégét, reméljük, hogy augusztus 20-án már közönség előtt versenyezhetünk. Van egy négyéves kancák, aki biztatóan mozog, külföldi tréningben készül, kíváncsian várjuk, hogy odaér-e a Magyar Ügetőderbyre. Bízunk benne!
V. S.: Ambrosia Gielle reményeim szerint felér korosztályának a legjobbjai közé. Vanilla MMS az eddigi életnyereménye alapján a napi főfutamokban szerepelhet majd. Az elkövetkező három hónap, ami a Magyar Ügetődervyig időpontjáig még hátra van, majd megválaszolja ezt a kérdést. Tulajdonosok és idomárok is tudják, hogy tisztességes munka és bizony némi szerencse is szükséges, hogy valaki derby-induló és szerencsés derby-szereplő lehessen.


Hogy mozognak az öreg lovak? Kiben bíznak a legjobban?
W. Zs.: Minden lovunk jól mozog! Szerencsére nincs sérült közöttük, és reméljük, hogy a tavalyi év sikereit az idén is meg tudjuk ismételni.
V. S.: Az öreg lovak egyre jobb formában vannak, megfelelő kiírás esetén versenyre készen állnak. Up All Night, Wyoming River, Vitya egyaránt reményre ad okot.

Varga Sándor és Vitya


Ki volt a legmegbízhatóbb hajtója és lovásza az újrakezdésig?
W. Zs.: A legtöbb segítséget az amatőrök jelentették, akik rendszeresen kijártak hajtani és segíteni.
V. S.: Az istállón belül felosztjuk a munkákat, egymást segítve.


Mennyire várják már a lótulajdonosok az újraindulást?
W. Zs.: Nagyon örülnek a tulajdonosok, alig várják a május 23-t.
V. S.: Mindenkit örömmel tölt el, hogy megkezdődnek a versenyek.

SHARE THIS