/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Készen állunk a startra – Kreka, Fodor, Mazsity

A Kormány néhány napja rendeletben fogalmazta meg a sportrendezvényekkel kapcsolatos intézkedéseket. Döntött a zárt kapus események újra indulásról és kimondta, hogy a lóversenyt sportesemények kell tekinteni. Így zöld lámpát kapott az újraindulásra. Mire gondolt először a hír hallatán?

Kreka István, Fodor Ákos: Nagyon örültünk neki, hogy még ha zárt kapuk mögött is de, el tudjuk kezdeni a szezont.

Veljko Mazsity: Mazsity Veljko: Csodálatos, nagyon örültünk a hírnek, hogy folytathatjuk a sportot, amiért élünk. Sajnos nem követhettük. Talán jobb lett volna a sportnak, a tulajdonosoknak és a rajongóknak.

Hány lóval készül az első versenynapra? Emeljen ki belőle néhányat! Kiket láthatunk az istállóból futni az első hetekben?

K. I., F. Á.: Négy lóval várjuk a szezont, közülük egy kétéves lovunk van. Az első hetekben a szürke Aloiv Avilo nyitja a szezont istállónkból, őt Levendula követi majd a tervek szerint.

Kreka István, Fodor Ákos és Aloiv Avilo

V. M.: Négy lóval kezdünk: Zeal, Adriana, Bonaparte és Bolide. Mindannyian nagyon jó formába kerültek, szerintem, jó esélyeket képviselnek.

Miben változott az elképzelés így, hogy megvan a konkrét időpont? Milyen munkákkal készülnek?

K. I., F. Á.: Lovainkkal elkezdtük az intenzívebb gyorsabb munkákat.

V. M.: Hazai tréningtelepen készültünk, a pálya nagyon mély volt, így elég erős kondíció- és izommunkát kaptak a lovak, amint meglesz bennük az első verseny, meglesz a szpíd is. Mivel két hónap kiesett a szezonból gyakrabban készülünk versenyezni, ha minden jól megy.

Kik lehetnek a következő nagydíjak és klasszikus versenyek esélyesei az istállóban? Hogy látja az augusztus 20-i Derby hétvégét?

K. I., F. Á.: A derby-évjáratból idén nincs ló az istállóban, őszinte leszek, ezt most nem is bánom.

V. M.: A derby-reménységünk Adriana Asti. Nagyon tetszetős küllemű kanca minden versennyel előrébb kerültünk vele. Zeal mmár öt éves, de látok még benne javulást. A hároméves Bonaparténak sok esélye lesz, hogy bizonyítson.

Veljko Mazsity és Adriana Asti

Hogy mozognak az öreg lovak? Kiben bíznak a legjobban?

K. I., F. Á.: Öreg lovainak nagyon jól teleltek, idén is bízunk Levendulában, Aloiv Aviloban, és Cellem jó futásaiban.

V. M.: Az öreg lovak közül Timoteo, Uran Lady, Zeal és Zolta nevét említeném. Már mindannyian bizonyítottak, feltétlenül számítok rájuk.

Ki volt a legmegbízhatóbb lovasa/hajtója és lovásza az újrakezdésig?

K. I., F. Á.: Kis istállóként, családias hangulatban telnek a napok.

V. M.: Az egész csapat remekül helytállt.

Mennyire várják már a lótulajdonos az újraindulást?

K. I., F. Á.: Mint a gyerekek a karácsonyt, lányaim is nagyon várják a kezdést.

V. M.: A tulajdonosok örömmel várják a folytatást, nekik is nehéz dolguk volt, remélem minél több pénzt tudunk nekik nyerni az idén.

SHARE THIS