/ by /   Friss hírek, Interjúk-szakcikkek / 0 comments

Maximum Security – jó hír egy sokat megélt telivérről

Írta: Kovács Botond.

Maximum Security

Maximum Security (2016 pm, New Year’s Day – Lil Indy, Anasheed) háromévesen kezdte karrierjét Amerikában Jason Servis tréningjében. Két nyert verseny után 48/10-es odds mellett három és fél hosszas, elegáns sikert aratott a Florida Derbyben. Öt héttel később a Kentucky Derbyben nem ő volt a favorit, ám mégis nyert Luis Szaez kezében. Csakhogy a stewardok hivatalból óvást emeltek egy kis lökdösődés miatt, és az amerikai Kék Szalg történetében először hátrahelyezték Maximum Surityt a tizenhetedik helyre. (A futam videóját írásunk végén megtekinthetik.)

Szaúdi Kupa

A csupa szív Maximum Security nem szívta mellre az esetet, ugyan kikapott következő futására, de utána gyorsan behúzott két Grade 1 és egy Grade 3 besorolású versenyt a panamai származású Saezzel. Eljött 2020. február 29., először futották a világ legnagyobb összdíjazású versenyét, a Saudi Cupot. Maximum Security kőkeményen helytállt, háromnegyed hosszal verte a szintén amerikai Midnight Bisou-t, és azt hihettük minden rendben folytatódik. Csakhogy nem így történt. A dopping-vizságlat pozitív eredménnyel jött vissza a laboratóriumból. Ennek következtében az idomárt hazájában letartóztatták, és vádat emeltek ellene.

Maximum Security minderről mit sem sejtve élte tovább mindennapjait, márciusban átkerült Bob Baffert tréningjébe. A tenyésztő tulajdonos Gary West és Mary West kitartanak lovuk mellett, akárcsak a coolmore-i szuper-trió (Sue Magnier, Derrick Smith, Micahel Tabor), akik a Saudi Cup előtt társultak.

Orrhosszal nyerve

A rengeteg megpróbáltatás után örömmel tudatjuk, hogy 2020. július 26-án Maximum Security klasszisát küzdelem után igazolva orrhosszal nyerte a Grade 2 besorolású San Diego Handicapet.

Őszintén reméljük, hogy ezután újabb jó hírekkel szolgálhatunk Maximum Security sikeres verseny eredményeiről.

 

SHARE THIS