/ by /   Hazai agár hírek / 0 comments

Moonlight Hunter Godzilla a Mega Delight Díj S1 győztese

Godzilla bő egy hónapja épphogy lemaradt a dobogó legfelső fokáról, pénteken viszont remek győzelmet aratott a Mega Delight Díj S1 futamban, 280 méteren. Fiatal tulajdonosával és trénerével, Verebélyi Krisztinával beszélgettünk.

Godzilla a júniusi versenye óta nem állt starthoz. Mi történt?
– A szezon elején elég erősen dolgoztunk, illetve megpróbáltunk átállni hosszú távra, de kiderült, hogy nem neki való. Így kapott egy kis pihenőt, hogy aztán újult erővel tudjuk folytatni a versenyzést.

Változtattál-e azóta az edzésen, ha igen miben?
– Alapjában véve nem, de kicsit könnyedebb munkára fogtam. Úgy látom, hogy így jobb neki és elég is számára ennyi.

Mi volt a mostani futam előtt az előzetes megérzésed?
– Régen futott versenyben, de kellő munka volt benne, így bíztam az eredményes futásában.

Milyen volt a mezőny, a többi agár?
– Mindenki komoly ellenfél, bármi megtörténhetett volna a futamban. Annak viszont különösen örülök, hogy a mezőnyben Írországból érkező import kutya is volt és ennek ellenére is sikerült győznünk.

Milyen volt a verseny lefutása?
– Nagyon szép futamot láthattunk. Godzilla startja eddig nem volt kiemelkedő, de ebben a versenyben igazán odatette magát. Jól ugrott ki, majd hamar rákapcsolt és az élre került, onnantól már csak a támadásokat kellett kivédeni, melyet tökéletesen megoldott, nagyon büszke vagyok rá.

Mennyire vagy elégedett az eredménnyel?
– Nem hinném, hogy ettől boldogabb és elégedettebb lehetnék, bár mindig büszke vagyok rá eredménytől függetlenül. Jó visszajelzés volt az elmúlt hetek munkájáról. Remélem tudunk még fejlődni és további szép eredményeket érhetünk el a szezon során, de a legfontosabb, hogy egészségesen jöjjön le mindig a pályáról, a többi csak hab a tortán.

Ezek szerint maradtok rövid távon?
– Ahogy említettem megpróbáltuk a hosszú távot, de egyértelműen mutatta, hogy az nem neki való, így visszavettem sprintre, ez számára az ideális táv.

Mikor láthatjuk legközelebb futni?
– Természetesen jövő héten ismét ott a helyünk!

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu /The Sighthound Photographer

 

SHARE THIS