/ by /   Friss hírek, Hazai galopp hírek / 0 comments

Vélemények az Agrárminisztérium Díja – Buccaneer Díjáról


Maronka Gábor, idomár

Az eddigi szezonra nem lehet panaszom, Dante’s Peak nagyon jó formában van. Tisztában vagyunk vele, hogy kicsit hosszú neki a táv, ennek okán egy pénzes helyezésben bízunk.

First Thought nemrég érkezett hozzám Szerbiából, két futás van már azóta a lábában. Amennyire sikerült őt kiismernem javulást mutat, jött előre, ez alapján pénzes helyezésben bízom.

Stanislav Georgiev, idomár-lovas

Sokáig nem volt biztos, hogy Cirfandli starthoz fog állni, de jól érzi magát és sikerült kipihennie az Orosházi Díjat. A megszokott munkáival készült, idősebb, tapasztalt lóról van szó, nem igényel semmi újat, a frissen tartás volt a cél. Legnagyobb ellenfelének a hároméves Charlie Firpo-t tartom, Cirfandlit az első két hely valamelyikére várom.

Soltész András, idomár

Wasmy kissé problémás ló, most kezd igazán formába lendülni. Egészséges, jól dolgozik, ugyanúgy készültünk vele, ahogy eddig tettük. Nehéz verseny lesz, de az első öt hely valamelyikére várom.

Kovács-Bakos Szilvia, idomár

Elégedettek vagyunk Charlie Firpo eddigi teljesítményével. A Millenniumi Díj nem alakult a legszerencsésebben számára, a verseny végén szépen jött, de már sajnos nem ért oda időben, hogy nyerni tudjon. Jól dolgozik, szerencsés lefolyású verseny esetén győzelmet várok tőle.

A szerkesztő véleménye

Ryony a tavalyi Szlovák Derby harmadikja nagyon közeli esély ebben a kiemelt versenyben. Azóta visszavették a távját, a Kincsem Parkban mindháromszor jól futott, bár legutóbb hiányzott belőle egy kevés. Mérföldön lehet a legerősebb, idomár-lovasával megcélozhatja a dobogós helyek valamelyikét.

Merciless nyáron kétszer is futott Budapesten, de egyik alkalommal sem alkotott maradandót. Ezúttal még erősebbek között kellene bizonyítania, amire az eddig látottak alapján nincs túl sok esélye.

Streif először versenyez a Kincsem Parkban, nem kapott könnyű feladatot. Odahaza jobbak között próbálkozott az elmúlt évben, nem igazán sikerült küzdelembe érnie, így meglepetés lenne, ha ebben a mezőnyben a főszereplők közé tartozna.

Fotó: Farkas Bálint

SHARE THIS