/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Két agár, két győzelem – Novák János és Novák Krisztián a pénteki versenynap legeredményesebb trénerei.

Múlt pénteken a Novák család két agarat indított az agaras versenynapon; Holdem Bullet a European Tour S1 sprintversenyben állt starthoz, míg Runtastic Butterfly a 480 méteres European Tour A0/A1-ben mérte össze gyorsaságát a többiekkel. Mindkét agár szép győzelmet aratott, Novák Krisztiánnal beszélgettünk a sikeres napról.

Két induló, két győzelem, mi volt a megérzésed a versenyek kapcsán?
– Mindkét agár kisebb pihenő után tért vissza, bíztam benne, hogy jó formát fognak mutatni. Bullet sprint távon indult és tudtam, hogy ha a sérülésein túljutott, akkor nagy előnyt fog jelenteni a kezdősebessége, illetve a rajtképessége. Bíztam benne, hogy ha el tud indulni élen, akkor már a zsebében lehet a győzelem és szerencsére ez be is következett.
A másik kutyánk Butterfly tüzelés után tért vissza, ráadásul neki még nincs kellő tapasztalata, különösen 480 méteren. Emiatt kissé aggódtam a rajt miatt, ami be is jött, hiszen picit “bealudt” a startnál. Utána azt gondoltam, hogy ha a kanyart megússza koccanás nélkül, akkor utána már nagyon jók az esélyei.
Erősen bíztam mindkét kutyában, de igyekeztem reálisan megközelíteni a kérdést.

Melyik kutyád sikerében bíztál jobban?
– Butterfly sikerében, mivel ahogy említettem tüzelésből jön vissza és folyamatosan javuló tendenciát mutat. Bullet esetében viszont nem tudhattam, hogy a korábbi sérülését mennyire heverte ki, ezért nála jobban voltak kétségeim az elsőséget illetőleg.

Mindkét agár a saját távján indult, vagy futnak majd rövidebb- illetve hosszabb távon is?
– Év elején a felkészítésnél, illetve az új pályával való ismerkedéskor Butterfly-al sprint távon indultunk, de az ő igazi távja a 480 méter és maradunk is ennél.
Bullet ír import agár, kint 460 méteren versenyzett, tehát azt gondolom, hogy 480 méteren is jó esélyekkel kecsegtetne, de meglátjuk, hogy a régi sérülései után mennyire sikerül épen tartani. Mivel most úgy tűnik, hogy sprinten elég erős, még pár versenyen biztosan marad itt. Utána pedig az egészségétől függően esetleg fut majd hosszabb távon is.

Van-e más versenyző agaratok?
– Igen, Bullfighter, vele szintén készülünk. Ő is éppen egy vállsérülésből épült fel, a hétvégi edzésen meglátjuk, hogy hogyan mozog és ha minden jól alakul, jövő héten sprint távon ő is rajthoz áll majd.

Bullet-et és Butterfly-t mikor láthatjuk újra futni?
– Ha semmi nem jön közbe, terveink szerint jövő pénteken mindketten versenyezni fognak, sőt, reményeim szerint Bullfighter-rel mind a hárman indulnak.

Fotók: Simkó Szilárd /akutyafotos.hu/ The Sighthound Photographer

SHARE THIS