/ by /   E-Turf Magazin, Hazai agár hírek / 0 comments

Tico Fless Jessy az őszi Kölyök Derby győztese

Pénteken hat izgalmas futamban álltak starthoz a szélsebes négylábúak.
Az első verseny a European Derby Select Stake S1/S2 volt, Miss Danger és Zsüli jöttek el leghamarabb a starttól. Miss Danger az első kanyarban kisebb koccanás áldozata lett, így ő lemaradt. Felfutott viszont Zsüli mellé Kengyelfutó Orlen és át is vette a vezetést, majd szép győzelemmel nyert. Zsüli lett a második, Moonlight-Hunter Lyreen’s Joy pedig a harmadik.
A második futamban, a European Select Stake S1/S1-ben Bullet szinte kilőtt a boxból, azonban Futó Sky és Bullfighter hamar felfutottak mellé és le is hagyták. Kettejük között hatalmas csata alakult ki, amiből Runtastic Bullfighter került ki győztesen, Fehérhegyi Futó Sky a dobogó második fokán végzett, Holdem Bullet pedig a harmadikon.
A nap harmadik megmérettetése volt az Őszi Kölyök Derby, ahol hat fiatal agár mérte össze gyorsaságát. Jessynek sikerült a legjobban a start és az élre tört, azonban Voice átvette tőle a vezetést. Tico Fless Jessy viszont nem hagyta magát és visszatámadott, majd rákapcsolt és főlényes győzelmet aratott. Mögötte Christina Bernath’s Contessa és Tico Fless Mayki lett a sorrend.
A negyedik futam a European Derby Select Stake A1 volt, Assassin robbant ki elsőnek a gépből, de Omega és Ashley már a kanyarban támadták és át is vették a vezetést. A páros kivált a mezőnyből és szinte fej-fej mellett csatáztak, végül Kengyelfutó Omega húzta be az első helyet, Best Grey Ashley a másodikat, Christina Bernath’s Assassin pedig a harmadikat.
Az ötödik versenyben, a European Derby Select Stake A0/A1-ben Jerry kezdett a legjobban, azonban Etalon hamar feljött mellé és át is vette a vezetést. Jerry magabiztosan tartotta a második pozíciót, míg a harmadik helyért kisebb csata alakult ki. Kengyelfutó Etalon magabiztosan nyerte meg a versenyt, Jerry (Mashmad Bale) lett a második, Sweeping Lights Raven pedig a harmadik.
A nap utolsó futamában, a Europan Derby Select Stake Open-ben Steed startolt nagyon jól, majd Penge és Butterfly kezdte őt támadni. Azonban Steed és Excellent kisodródtak a kanyarban és lemaradtak, Jelly Flood viszont átvette az irányítást és nagyon magabiztosan több hosszas előnyre tett szert, majd fölényes győzelmet aratott. (Penge) Cserihegyi Another Little Help futott be másodiknak, célfotó alapján pedig Runtastic Butterfly a harmadiknak.

Fotó: Simkó Szilárd

SHARE THIS