A hétvége legeredményesebb szakemberei – Október 3-4.

Október első hétvégéjén Kovács-Bakos Szilvia és Juhász Balázs nyerte el a hétvége legeredményesebb szakembere címet, Simply The Best a Bérczy Károly Emlékversenyben győzött, míg Bellini Fling a 2 000 000 Ft összdíjazású Árverési Lovak Versenyében.

Kovács-Bakos Szilvia

Az idomári vélemények alapján Simply The Bestet az első három hely valamelyikére vártad. Titkon számítottál rá, hogy az övé lehet a győzelem?

Abszolút számítottunk rá, mindig jó munkaformája volt, a versenyekben mégsem tudta azt hozni, amit mi láttunk benne. Most kiderült, hogy a hosszabb táv már sok neki.

Változtattatok az eddigi taktikához képest?

Változtattunk rajta, az anyjával, Squaw Cityvel nyertem két versenyt, ő kifejezetten szeretett az élen menni, azt vettük észre, hogy Simply The Best is hasonlóan lelkesen megy elől. Kis súlyt is vitt, így Mocsinka Vivien két utasítást kapott tőlünk, az egyik az volt, hogy ha azt érzi, hogy könnyen megy, akkor hagyja galoppozni a saját tempójában, ez be is vált.

Hol láthatjuk legközelebb starthoz állni?

Valószínűleg az 1600 méteres Aperianov Zakariás Emlékverseny – Imperiál Díjban.

Elérkezett az árverések időszaka. Bővült már az istálló yearlingekkel?

Dióspusztáról három tulajdonosunk bérelt yearlinget, Abigélt (Bully Pulpit x Aeronwy Thomas) Mocsinka Vivien családja, Masamódot (Anabaa Blue x Messerschmitt) Morvai Előd családja, First Girlt (Bully Pulpit x First Fast Now) Pörsök Péter, a 3 P istálló tulajdonosa. Magyar tenyésztésű telivéreket még várunk, Simply The Best öccse jelenleg Farádon nevelkedik, apja Eagle Top. Az importok tekintetében sajnos nem túl jók a kilátások a vírushelyzet miatt, de bízunk a legjobbakban.


Juhász Balázs

Az idomításodban álló Bellini Fling ügetett át elsőként a célvonalon az Árverési Lovak Versenyében. Milyen értékben került hozzátok 2018-ban?

A Kabala Ménes Kft. által tenyésztett kanca kikiáltási ára 1 600 000 Ft volt, végül 1 900 000 Ft-ért került hozzánk.

Hogyan értékelnéd az eddigi teljesítményét?

Összességében lehetett volna jobb is, de egy késői lóról van szó. Az idei szezon tekintetében eddig tíz futásból kilenc alkalommal pénzt keresett, a Copiad Díjban és a Nyeretlenek Versenyében második lett, így esedékes volt már egy első helyezés. Ezzel a győzelemmel picit magas lesz a pénznyereménye, így mindenképpen javulnia kell még.

Milyen munkákkal készült erre a versenyre?

A megszokott munkáival készült, az utóbbi időben már jelezte a javulást, így nem volt okom változtatni rajta. A versenyben a számunkra legmegfelelőbb tempót diktáltuk, szerencsére ez hozzá is segített a sikerhez.

Milyen tervek vannak vele a jövőt illetően?

Idén még egy-két versenyt néztünk ki neki, ezután a téli pihenő következik, ha javul, akkor jövőre majd korosztályos versenyekben szeretnénk indítani.

Fotó: Vonczem Gabriella, Maróti Edit

SHARE THIS